Argentiinalainen megatähti Lionel Messi voitti uransa kahdeksannen kultaisen pallon eli Ballon d’Orin maanantaina. Kultainen pallo annetaan pelaajalle, jota pidetään vuoden parhaana.

Kaikki eivät ole olleet yhtä mieltä valinnan oikeellisuudesta. Jérôme Rothen on yksi kriittisistä äänistä, joiden mielestä Messi sai palkintonsa vanhoilla meriiteillä, eikä tätä olisi kuulunut enää kuorruttaa.

Vaikka Messin pelit MM-kisoissa sujuivat mainiosti, hänen kautensa Paris Saint-Germainissa oli kädenlämpöinen.

Kultaisen pallon voittajasta äänestää France Football -lehden asiantuntijaraati. Äänestyskäytäntö on sellainen, että sadasta maasta annetaan ääniä viidelle pelaajalle kunkin maan toimittajaedustajan mielen mukaan. Asiantuntijoiden asiantuntijuus on saanut kritiikkiä vuosien varrella, mutta tänä vuonna he olivat kuitenkin suhteellisen yksimielisiä: Messi sai 462 pistettä, toiseksi jäänyt Erling Braut Haaland 357 pistettä.

Kuusi maata, joilta Messi ei saanut yhtään ääntä, olivat Kamerun, Kap Verde, Guinea, Jordania, Sveitsi ja El Salvador. On vähintäänkin erikoista, että Kamerunin Emmanuel Gustave Samnick ei antanut yhtään ääntä myöskään Haalandille. Sen sijaan hän äänesti Kylian Mbappéa, Kevin De Bruynea, Rodria, André Onanaa ja Bernardo Silvaa tässä järjestyksessä.