Leo Messi voitti maanantaina uransa kahdeksannen Ballon d’Orin.

Vajaat puoli vuotta sitten Euroopan kentät taakseen jättänyt Messi juhli Argentiinan kanssa maailmanmestaruutta joulukuussa 2022. Maailmanmestaruus toi Messille kahdeksannen Ballon d’Orin. 

Messi pelasi varsin vahvan kauden PSG:ssä. 41 otteluun syntyi 21 maalia ja 20 maalisyöttöä. PSG:n kausi oli kuitenkin pettymys, sillä se putosi Mestarien liigasta jo neljännesvälierävaiheessa. Messi jäi maaleitta neljännesvälierissä.

Pelaajaurallaan muun muassa PSG:ssä pelannut Jérôme Rothen ei ymmärrä, miksi Messi voitti Ballon d’Orin. Ranskan A-maajoukkueessakin pelanneen Rothenin mielestä Erling Haalandin olisi kuulunut voittaa palkinto.

– Tämä on häpeällistä. Mielestäni Haalandin olisi pitänyt voittaa Ballon d’Or. Kun otamme huomioon viime vuoden elokuun ja tämän vuoden kesäkuun välisen ajanjakson, minkä kriteerin vuoksi ajattelisimme Messin olevan muita parempi? Ei ole käytännössä olemassa ensimmäistäkään kriteeriä, missä hän on muita parempi.

– Jos puhumme pokaaleista, jää hän Haalandin taakse maailmanmestaruudesta huolimatta. Haaland voitti Manchester Cityn kanssa kaiken, eikä tietenkään heitä voi verrata MM-kisojen vuoksi, koska Haaland on norjalainen. Haaland rikkoi kaikki ennätykset.

– PSG:ssäkään Messi ei noussut muita paremmaksi. Hän ei ollut edes joukkueensa paras pelaaja. On ongelmallista, että Ballon d’Orin voittanut pelaaja ei ollut edes seurajoukkueensa paras pelaaja. Messi ei ole ollut maailman paras kolmeen tai neljään vuoteen. Ja silti sinä aikana hän on voittanut kahdesti Ballon d’Orin. Siksi mielestäni tämä on häpeällistä. En voi uskoa silmiäni.