Roberto Firmino, Sadio Mané ja Mohamed Salah muodostivat muutaman vuoden ajan kenties koko maailman parhaan hyökkäyskolmikon.

Firmino pelasi Liverpoolissa keskushyökkääjänä, joka teki tilaa laidoilla pelanneille Salah’lle ja Manélle. Firmino ei juhlinut hurjilla maalimäärillä, mutta oli kenties koko hyökkäyspelin tärkein yksilö pelin toimivuuden kannalta.

Nykyään saudiarabialaisseura Al-Ahlia edustava Firmino, 32, julkaisi hiljattain Sí Señor. My Liverpool Years -nimisen kirjan. Firmino puhui kirjassaan Manén ja Salah’n väleistä. Kaksikko otti aika ajoin verbaalisesti yhteen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

– Tunsin heidät loistavasti ja todennäköisesti paremmin kuin muut. Olin kentällä heidän välissään. Näin lähietäisyydeltä ne katseet, kehonkielet ja mielenosoitukset, kun he olivat suuttuneita toisilleen. Kykenin tuntemaan sen.

Mané pettyi useamman kerran siihen, miten Salah ei suostunut syöttämään hänelle palloa, vaikka senegalilaishyökkääjä oli huomattavasti joukkuetoveriaan paremmassa maalintekopaikassa. Firminon mukaan Jürgen Klopp joutui ohjeistamaan Salah’ta syöttämään pallon joukkuetovereilleen, jos tilanne niin vaatii.

– En tiedä, oliko Salah tietoinen siitä, mutta hän usein sai kaikki ärsyyntyneeksi, kun ei suostunut syöttämään palloa. Klopp puhui siitä koko joukkueen edessä. Hän muistutti, että jos joku joukkuetoveri on paremmassa paikassa, on hänelle syötettävä. Se oli selvä ohje Salah’lle. Minun on sanottava, että vuosien saatossa hän kehittyi siinä huomattavasti. Pikku hiljaa hän oppi olemaan vähemmän egoistinen, vaikka puhummekin maaleja tekevästä hyökkääjästä. Kaikkien hyökkääjien on oltava hieman itsekkäitä. Se on normaalia.

Firminon mukaan Salah ja Mané eivät juurikaan keskustelleet toistensa kanssa.

– Puhuin aina Salah’n kanssa ja yritin neuvoa häntä. Myös ajoittain rauhoitella. Toivoin Salah’n löytävän rauhan ja pelaavan joukkueen eteen. Salah ja Mané eivät koskaan olleet parhaita kavereita. Kumpikin viihtyi enemmän omissa oloissaan. Oli poikkeuksellista nähdä heidät keskustelemassa toistensa kanssa. En ole varma, johtuiko se Egyptin ja Senegalin välisestä vastakkainasettelusta Afrikan mestaruusturnauksissa. En totta puhuen tiedä sitä. He olivat kuitenkin aina huippuammattilaisia.