Toni Korkeakunnas oli ylpeä HJK:n taisteluhengestä torstain Konferenssiliigan kotiottelussa Eintracht Frankfurtia vastaan. Helsinkiläisseura onnistui kasvojenpesussa kotinurmellaan Töölön Bolt Arenalla ja hävisi vain maalin erolla 0-1-lukemin.

Tappion myötä HJK ei voi enää päästä lohkosta jatkoon kerättyään neljään kierrokseen vain yhden pisteen.

Kaksi viikkoa sitten Frankfurtista kotijoukkue pöllytti HJK:ta 6-0-murskaluvuin. Tällä kertaa helsinkiläisten kapteeni Miro Tenho sai jopa puskettua pallon maaliin toisella puoliskolla, mutta osuma valitettavasti hylättiin.

Korkeakunnas nosti erityisesti esille ottelun alussa nähdyn kulmatilanteen, jossa pallo jäi pyörimään uhkaavasti HJK:n maaliviivalle. Myös Klubin lopussa luoma paine sai kiitosta päävalmentajalta.

– Nostaisin esille sen ensimmäisen kulman ja kuinka puolustimme kahdesti pallon viivalta. Mitä taistetahtoa ja venymiskykyä se osoitti. Sitten me saimme lopussa tuon tason joukkueen kyykkyyn. Meillä oli tosi kova painostus ja pojat uskoivat, että voimme tehdä maalin, Korkeakunnas kehui ottelun jälkeen lehdistölle.

Kahden viikon takainen ottelu Saksassa tuli HJK:lle kiireiseen aikaan. Joukkue oli pelannut kuukausien ajan pelejä kolmen päivän sisään kilpailtuaan sekä kotimaan kentillä että Euroopassa.

Kotimaisen kauden päättyminen lokakuussa tarjosi Suomen mestarille mahdollisuuden lähestyä torstain ottelua levänneenä ja energiaa täynnä.

– Olimme pelanneet silloin neljä kuukautta joka kolmas päivä ja jokainen peli oli sellainen joka piti voittaa. Lähdimme sinne sillä ajatuksella, että olimme saavuttaneet jo asettamamme tavoitteet. Siellä (Frankfurtissa) tuli vähän tunne, että keskittyminen herpaantui, emmekä uskoneet itseemme, Korkeakunnas arvioi.

– Meillä ei ole aiemmin ollut tällaista, että on kahden viikon tauko. Viime viikolla emme puhuneet käytännössä taktisista asioista mitään. Kilpailimme vain pienpelejä. Meillä oli nyt aikaa keskittyä tähän.

HJK:lla on jäljellä vielä kaksi ottelua Konferenssiliigassa. Ensin kotona vastaan asettuu skotlantilainen Aberdeen marraskuun 30. päivä ja lohkon päättää vierailu Kreikkaan PAOK:in luokse 14.12.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

G-lohkon tilanne
#JoukkueOVTHMP
1PAOK PAO651016-1016
2Eintracht Frankfurt FRA630311-79
3Aberdeen ABE613210-106
4HJK60247-172

LUE MYÖS!