Manchester Cityn suomalaislupaus Tomas Galvez saa näytönpaikan Huuhkajissa marraskuun EM-karsintaotteluissa Pohjois-Irlantia ja San Marinoa vastaan. Päävalmentaja Markku Kanerva nimesi joukkueensa lohkovaiheen viimeisiin kamppailuihin tiistaina.

Suomi voi enää päästä Saksan kesän 2024 EM-turnaukseen karsintojen kautta, mutta joukkueella on maaliskuussa takaporttina mahdollisuus napata kisapaikka Kansojen liigan B-divisioonan pudotuspelien kautta.

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐉𝐨𝐮𝐤𝐤𝐮𝐞𝐞𝐧𝐣𝐮𝐥𝐤𝐢𝐬𝐭𝐮𝐬 – 𝐒𝐪𝐮𝐚𝐝 𝐚𝐧𝐧𝐨𝐮𝐧𝐜𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭! 🦉 | Miehemme marraskuun EM-karsintaotteluihin! Ajatuksia? 🔥

Kotiotteluun lippuja jäljellä rajoitetusti! 🤙 | palloliitto.fi/liput

#Huuhkajat #EURO2024 #FINNIR #SMRFIN
#MeOlemmeSuomi

Galvez, 18, debytoi Huuhkajissa tammikuun harjoitusleirillä. Vasen laitapuolustaja pelasi tuolloin täydet 90 minuuttia harjoituksissa Ruotsia vastaan.

Lontoossa syntyneen nuorukaisen virallinen A-maajoukkuedebyytti on kuitenkin vielä tekemättä.

Kanerva vahvistaa Galvezin tulevan pääsemään kentälle joko kotipelissä Pohjois-Irlantia vastaan tai San Marinossa vieraissa. Huuhkajat-luotsi haluaa nähdä lahjakkaan nuorukaisen suoritustason A-maajoukkueympyröissä.

– Jos Pikkuhuuhkajista jonkun otan, niin haluan myös nähdä hänet kentällä. Galvez sopi hyvin tähän saumaan. Haluan nähdä hänet tässä ympäristössä, Kanerva kommentoi Huuhkajien mediatilaisuudessa Töölössä.

Huuhkajat saavat myös tämän kuun leiritykseen mukaan kaksi odotettua paluumuuttajaa. Augsburgissa uuden valmentajan alaisuudessa itseluottamuksensa palauttanut keskikenttäpelaaja Fredrik Jensen ja pitkään loukkaantuneena ollut Minnesota Unitedin laituri Robin Lod palaavat A-maajoukkuepaitaan.

Sen sijaan Middlesbrough´n hyökkääjä Marcus Forss ja Austin FC:n toppari Leo Väisänen ovat pudonneet loukkaantumisten myötä ringistä.

– Forssin takareisivamma uusiutui ja hän on viikkoja sivussa kuvioista, Kanerva paljasti.

Suomi kohtaa perjantaina 17. päivä marraskuuta Pohjois-Irlannin Helsingin olympiastadionilla EM-karsintojen viimeisessä kotiottelussaan. H-lohko päättyy Huuhkajien osalta vierailuun San Marinoon maanantaina 20. päivä marraskuuta.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!