AS Roma ja Sassuolo kohtaavat toisensa sunnuntaina Serie A:ssa.

AS Roma ei onnistunut voittamaan Sassuoloa viime kaudella. Sassuolon kotiottelussa päädyttiin tasapeliin ja Sassuolo haki Roomasta makean 4-3 -vierasvoiton.

AS Roman päävalmentaja José Mourinho on viime aikoina keskittynyt lähinnä omien pelaajiensa ja tuomarien kritisoimiseen. Mourinho väitti viime viikolla, että hänen pelaajillaan on asenneongelmia vierasotteluissa.

Ennen sunnuntaista Sassuolo-ottelua Mourinho kritisoi Matteo Marcenaroa. Marcenaro tuomaroi ottelun. Marcenaro, 31, ei ole aiemmin viheltänyt AS Roman otteluita. Nuori tuomari on sen sijaan toiminut neljäntenä tuomarina muutamassa AS Roman ottelussa.

– Olen huolissani ottelun tuomarista. Hän on toiminut kolmesti otteluissamme neljäntenä tuomarina ja mielestäni hän ei ole tunteellisesti kykeneväinen työskentelemään tämän tason otteluissa. Kyseessä on meille todella tärkeä ottelu. En pysty olemaan rauhassa ajatellessani tuomarin profiilia.

– Olen samaa mieltä myös ottelun VAR-tuomareista. Meillä on ollut monesti huonoa tuuria heidän kanssaan. Katsotaan, mitä tuomarin kanssa tapahutuu huomenna. Olen varma, että Gianluca Mancini saa varoituksen jo kymmenen minuutin pelin jälkeen ja joutuu siten sivuun Fiorentina-ottelusta, Mourinho viittasi pelaajansa mahdolliseen korttitilin täyttymiseen.

Sunnuntaina tuomarin lisäksi vastaan asettuu myös Sassuolo-tähti Domenico Berardi. Serie A:n parhaimpiin pelaajiin lukeutuva Berardi, 29, on viimeistellyt tällä kaudella seitsemän maalia. Mourinhon mukaan Berardi ei kunnioita vastustajiaan.

– Berardi on fantastinen pelaaja. Rakastan häntä, mutta hänen pitäisi kunnioittaa vastustajiaan. Se, mitä hän tekee on yksinkertaisesti liikaa. Hän ärsyttää vastustajiaan saadakseen heille keltaisia ja punaisia kortteja. Rakastan ja vihaan häntä. Puhumme huippupelaajasta, mutta en pidä siitä, miten hän käyttäytyy kentällä. Jos kyseessä olisi minun pelaaja, en tykkäisi ollenkaan tuollaisesta, Mourinho latasi.

LUE MYÖS: José Mourinho kummastelee pelaajiensa asenneongelmia vierasotteluissa: ”Ikävöivät äitinsä ruokia”