Bayern Münchenillä on ollut viime aikoina pelillisesti hieman vaikeampaa. 

Joukkue on pelannut tuloksellisesti hyvän kauden. 

Bayern on parhaillaan neljä pistettä ottelun enemmän pelannutta Bayer Leverkusenia perässä Bundesliigassa. Normaalisti Bayernille jollain muulla kuin kärkisijalla oleminen Bundesliigassa on suuri epäonnistuminen, mutta tällä kaudella Leverkusen on napannut hurjalla tahdilla pisteitä ja pelaa seurahistoriansa parasta kautta.

Viime viikonloppuna Eintracht Frankfurt tyrmäsi Bayernin peräti 5-1. Tiistaina Bayern haki 1-0 -vierasvoiton Manchester Unitedista Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella. Ottelulla ei ollut minkäänlaista panosta Bayernille ja se näkyi myös joukkueen peliesityksessä, joka jäi voitosta huolimatta vaisuksi.

Bayernin seuralegenda Lothar Matthäus kritisoi joukkueen avainpelaajiin lukeutuvaa Joshua Kimmichiä.

– Hän oli aiemmin hyvin näkyvä pelaaja kentällä, mutta nyt niin ei enää ole. Siihen on todennäköisesti joitain syitä. Hän piiloutuu kentällä, Matthäus totesi Sky 90:lle.

Kimmichin joukkuetoveri Leroy Sané ei ymmärtänyt Matthäusin kritiikkiä.

– En ymmärrä alkuunkaan, miksi Kimmichiä kritisoidaan tällä hetkellä niin paljon. Kimmich kantaa aina vastuun, haluaa jatkuvasti pallon itselleen, eikä koskaan piiloudu kentällä. Hän on pelannut todella tasaisesti jo vuosien ajan ja on tärkeä osa joukkuettamme. Hän ei ole antanut harhasyöttöä pitkään aikaan. Olen täysin hänen puolellaan. Kimmich on äärimmäisen arvokas pelaaja meille.