Napolin puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis olisi halukas perustamaan uuden jalkapallosarjan Italiaan.

Euroopan Superliigallekin vihreää valoa näyttänyt De Laurentiis nimesi uuden ideansa Serie E:ksi. Sarjaan pääsisi mukaan Italian suurimmat ja kannatetuimmat seurat. 

Menneisyydessäkin varsin mahtipontisista, mutta toisaalta myös epärealistisista suunnitelmistaan tunnetuksi tullut De Laurentiis kokee, että Serie A:ssa pelaa liian pieniä seuroja.

– Loisin välittömästi Serie E:n, jossa E-kirjain tarkoittaa eliittiä. Sarjaan kuuluisivat vain seurat, joilla on paljon kannattajia. Sanoisin, että sellaisia seuroja olisi noin seitsemän tai kahdeksan kappaletta, ja sitten lisäisimme toiset seitsemän seuraa, joilla on potentiaalia yltää samaan. Saisimme luotua 14 seuran eliittisarjan. Ja sitten eliittisarjan alapuolella olisi kahteen lohkoon jaettu Serie A. Loput sarjat olisivat amatööripohjaisia, De Laurentiis sanoi Corriere dello Sportille.

– Muun muassa Barin (pelaa Serie B:ssä) kaltainen seura, jolla on lähtökohtaisesti 1,2 miljoonaa kannattajaa, ei voi jäädä nykyiseen asemaansa. Samaan aikaan Serie A:ssa pelaa seuroja, jotka tulevat 20 000 ihmisen kaupungeista, eivätkä saa myytyä edes 10 000 pääsylippua.

De Laurentiisin mukaan Serie E:stä tehtäisiin pitkälti samanlainen sarja kuin koripallon NBA:sta.

– Siitä ei voisi pudota. Systeemi olisi samanlainen kuin NBA:ssa. Siellä kaikki stadionit ovat ääriään myötä täynnä. Yrität päästä Los Angeles Lakersin otteluun, mutta se on loppuunmyyty. Joku väittäisi, että tällainen idea veisi kilpailullisuuden pois, mutta se ei ole missään nimessä totta.

Eliittisarjoista haaveileva Napoli koki melkoisen takaiskun aiemmin tällä viikolla, kun se putosi Coppa Italiasta hävittyään rumasti kotikentällään piskuiselle Frosinonelle maalein 0-4.