Turkkilainen huipputuomari Halil Umut Meler joutui pahoinpitelyn uhriksi noin puolitoista viikkoa sitten.

Ankaragücün ja Rizesporin välinen pääsarjaottelu oli juuri päättynyt, kun Ankaragücün puheenjohtaja Faruk Koca asteli nurmelle ja löi Meleriä naamaan.

Meler putosi iskun myötä kentän pintaan, jonka jälkeen joukkueiden pelaajat juoksivat paikalle rauhoittamaan tilannetta. Maassa maannutta Meleriä potkittiin ennen kuin poliisit onnistuivat viemään tuomarin pukusuojiin. Mustan silmän saaneen Melerin kasvoissa on pieni murtuma. Tuomari vietti yön sairaalassa ja pääsi seuraavana päivänä kotiin.

Ankaragücün puheenjohtajan paikalta eronnut Koca pidätettiin. Ankaragücü joutuu pelaamaan seuraavat viisi kotiotteluaan tyhjille katsomoille. Tapauksesta järkyttynyt Turkin jalkapalloliitto asetti maan ammattilaissarjat tauolle. Sarjat olivat tauolla noin puolentoista viikon ajan.

Meler käväisi Hurriyetin haastattelussa ja ilmoitti, ettei aio antaa anteeksi Kocalle tai häntä maassa potkineille ihmisille.

– Ei, en antanut hänelle anteeksi. En aio antaa anteeksi. Hän löi minua ja putosin maahan, mutta sen jälkeen minua potkittiin, enkä tule unohtamaan sitä koskaan. Sen seurauksena en tule myöskään koskaan antamaan tätä anteeksi millään tavalla. Sanon vielä korostetusti sen, etten anna tätä anteeksi niin tämän aiheuttaneille, enkä sen tehneille ihmisille.

LUE MYÖS: Tuomarin lyömisestä elinikäinen rangaistus Turkissa

Turkissa kuohuu taas – seurapomo suuttui ja käski joukkueensa pois kentältä