Turkin jalkapalloliitto (TFF) on julistanut, että maan miesten pääsarja jatkuu ensi viikon tiistaina väliaikaisen keskeytyksensä jälkeen.

Turkin Superliiga asetettiin tauolle, koska Ankaragücün puheenjohtaja Faruk Koca ryntäsi Rizesporia vastaan pelatun ottelun jälkeen kentälle ja löi erotuomari Halil Umut Meleriä, joka joutui sairaalaan.

Meler on sittemmin päässyt sairaalasta turvonneen silmän kanssa. Koca oli yksi kolmesta välikohtaukseen osallistuneista henkilöistä, jotka pidätettiin tiistaina.

– Emme koskaan salli hyökkäyksiä tai suhteetonta painostusta erotuomareitamme kohtaan. Tästä tapauksesta on tultava käännekohta turkkilaiselle jalkapallolle, kommentoi TFF:n puheenjohtaja Mehmet Buyukeksi ja lisäsi, että Ankaragücün ”asemasta” päätetään torstaina.

Athleticin mukaan Turkin liiga saattaa joutua pestaamaan tuomareita ulkomailta, jos se haluaa jatkaa pelejään ensi viikolla. Maan tuomariliiton edustajat Arda Kardesler ja Mete Kalkavan ilmoittivat tiistaina, että turkkilaiset tuomarit ”eivät tuomitse otteluita, ellei radikaaleja ja nopeita päätöksiä tehdä”.

Aiemmin samana päivänä Turkin aktiivituomareiden ja -tarkkailijoiden yhdistys kehotti kaikkia tuomareita olemaan menemättä kentälle ja sanoi, että ”väkivaltainen hyökkäys ei kohdistunut ainoastaan Halul Umut Meleriin, vaan koko tuomariyhteisöön”.

ᴾᴿᴼᴹᶻʸ

@promzyisactive
🇹🇷 Turkish Football Federation president Mehmet Büyükekşi has confirmed that all leagues in Turkey are postponed indefinitely following a shocking attack on referee Halil Umut Meler.

Linkki twiittiin.