Italian ja Juventuksen legendaarinen keskuspuolustaja Giorgio Chiellini on päättänyt ammattilaisuransa 39 vuoden ikäisenä.

Chiellini pelasi viimeiset 18 kuukautta MLS-seura LAFC:ssä, johon hän siirtyi Juventuksesta kesällä 2022.

Chiellini pelasi yhdysvaltalaisseuran riveissä yhteensä 45 ottelua ja juhli joukkueen kanssa viime vuonna sekä MLS Cupin että Supporters’ Shieldin voittoa.

– Olette olleet elämäni kaunein ja intensiivisin matka. Olette olleet kaikkeni, Chiellini kirjoitti julkaisemansa videon yhteyteen X:ssä tiistaina.

– Olen kulkenut kansanne ainutlaatuista ja unohtumatonta polkua. Mutta nyt on aika aloittaa uusia lukuja, kohdata uusia haasteita ja kirjoittaa lisää tärkeitä ja jännittäviä sivuja elämään.

Giorgio Chiellini

@chiellini
You have been the most beautiful and intense journey of my life.
You have been my everything. With you I have travelled a unique and unforgettable path.
But now it is time to start new chapters, face new challenges and write further important and exciting pages of life.

Ennen Los Angelesiin siirtymistä Chiellini vietti peräti 18 vuotta Juventuksessa, jonne hän siirtyi Livornosta vuonna 2004.

Juventuksessa kapteeninnauhaakin kantanut Chiellini nautti erittäin menestyksekkäästä ajasta

Hän pelasi seuralle yhteensä 561 ottelua, mikä on seuran kaikkien aikojen listauksessa kolmanneksi eniten heti Gianluigi Buffonin (685 ottelua) ja Alessandro Del Pieron (705) jälkeen.

Chiellini oli keskeinen osa Juventuksen joukkuetta, joka voitti yhdeksän Serie A:n mestaruutta peräkkäin kausien 2011-12 ja 2019-20 välillä. Lisäksi Chiellini voitti urallaan Serie B:n ja viisi Coppa Italian mestaruutta.

Mestarien liigassa Chiellini ja Juventus joutuivat tyytymään kahdesti kakkossijaan hävittyään Barcelonalle ja Real Madridille vuosien 2015 ja 2017 finaaleissa.

Chiellini päätti maajoukkeuransa viime kesänä. Hän teki debyyttinsä Italian A-maajoukkueessa vuonna 2004 ja pelasi Azzurrin riveissä yhteensä 117 kertaa. Chiellini johdatti Italian Euroopan mestaruuteen vuonna 2021.