Euroopan unionin tuomioistuin ilmoitti muutama viikko sitten, että UEFA:n ja FIFA:n asettamat säännöt, jotka estävät seuroja osallistumaan Euroopan Superliigaan, ovat laittomia.

Euroopan Superliiga yritti sittemmin nousta jälleen jaloilleen, mutta on saanut toistamiseen tyrmäävän vastaanoton.

Valtaosa Euroopan huippuseuroista ilmoitti jättäytyvänsä jälleen ulos Superliiga-suunnitelmista. Real Madrid ja Barcelona ovat edelleen ainoat Superliiga-projektissa mukana olevat seurat.

Italian A-maajoukkueen päävalmentaja Luciano Spalletti kertoi mielipiteensä Superliigasta RAI:n haastattelussa.

Spallettin mukaan jalkapalloa viedään koko ajan siihen suuntaan, jossa suurseurat ja vaikutusvaltaiset päättäjät ratkaisevat, miten jalkapalloa kuuluu pelata ja seurata. Spallettin mielestä jalkapallon aitous on katoamassa.

– Menetämme menneisyyden hyviä tuoksuja ja makuja. Menetämme perinteitä ja tunteita, kun ihmiset juhlivat voittoja lipun ympärillä. Tuntuu siltä kuin vain vaikutusvaltaiset ihmiset päättäisivät siitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

– Joku haluaa päättää, millainen jalkapallo on seuraamisen arvoista. He eivät ole ymmärtäneet sitä, että ihmiset valitsevat tulevaisuudessakin sellaisen jalkapallon, mikä herättää heissä tunteita niin pitkään kuin kentällä on pallo ja tarpeeksi tilaa kahdelle maalille.