Barcelona-legenda Dani Alves on ensimmäistä kertaa sanonut, että hän oli humalassa sinä iltana, kun hän väitetysti syyllistyi seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Alvesin, 40, on määrä joutua oikeuteen, koska häntä syytetään seksuaalisesta väkivallasta Barcelonassa sijaitsevassa yökerhossa joulukuussa 2022.

Brassipuolustaja on ollut tutkintavankeudessa viime tammikuusta lähtien, jolloin hänet pidätettiin viranomaisten alustavan tutkinnan jälkeen. Kaikki Alvesin takuupyynnöt on hylätty, koska oikeus on katsonut, että hän saattaisi paeta.

Alvesin asianajaja Inés Guardiola on sanonut, että Alvesin päihtymystaso heikensi hänen kognitiivisia kykyjään ja jätti hänet tietämättömäksi teoistaan. Jos se hyväksytään lieventävänä asianhaarana, kun tapaus menee oikeuteen, se voi johtaa tuomion lieventämiseen, jos Alves todetaan syylliseksi.

Kyseessä on viides kerta, kun Alves on muuttanut kertomustaan pidätyksensä jälkeen.

Aluksi hän sanoi, ettei tuntenut väitettyä uhria. Myöhemmin Alves kertoi tavanneensa naisen yökerhon vessassa, mutta sanoi, että heidän välillään ei tapahtunut mitään.

Kun Brasilian entiselle maajoukkuepelaajalle näytettiin biologisia todisteita, hän muutti versiotaan tapahtumista ja sanoi, että nainen oli antanut hänelle suuseksiä yhteisymmärryksessä.

Viime huhtikuussa uusien biologisten testien jälkeen Alves sanoi ensimmäistä kertaa, että hän oli harrastanut seksiä naisen kanssa. Alves sanoi, että se oli tapahtunut yhteisymmärryksessä ja että hän oli valehdellut salatakseen uskottomuutensa vaimolleen.

Alves joutuu oikeuteen tuomioistuimessa Barcelonassa 5.-7. helmikuuta.

Syyttäjät vaativat Alvesille yhdeksän vuoden vankeusrangaistusta. Naista edustavat asianajajat haluavat, että hän joutuu 12 vuodeksi telkien taakse. Lisäksi he vaativat Alvesille lähestymiskieltoa vankeusrangaistuksen jälkeen ja 150 000 euron vahingonkorvauksia naiselle.

Brasilian A-maajoukkueessa 126 kertaa esiintynyt Alves on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä jalkapalloilijoista. Hän on voittanut urallaan 42 pokaalia ja edustanut Barcelonan lisäksi muun muassa Sevillaa, Juventusta ja Paris Saint-Germainia.

Alvesin viimeisin seura, meksikolainen Pumas, purki hänen sopimuksensa samana päivänä, kun hänet pidätettiin Espanjassa.

Lähteet: EFE, ESPN

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!