Tuomioistuin on todennut, että Sevillalla oli perusteltu syy purkaa puolustaja Joris Gnagnonin sopimus, koska hän oli ”vakavasti ylipainoinen”.

Espanjalaisseura, 27, purki Gnagnonin sopimuksen syyskuussa 2021, koska seura oli toistuvasti huolestunut pelaajan ammattimaisuudesta ja fyysisestä kunnosta.

Sevilla oli asettanut ranskalaispuolustajan painotavoitteeksi alle 90 kiloa, mutta heinäkuussa 2021 he ilmoittivat hänen olevan ylipainoinen ja sanoivat, että pelaajalla oli vaikeuksia suoritua harjoituksista. Espanjalaismedian mukaan 182-senttinen Gnagnon painoi yhdessä vaiheessa yli sata kiloa.

Irtisanominen perusteltiin ”pelaajan väitetyllä ylipainotilanteella ja moninkertaisilla myöhästymisillä harjoituksista”.

Potkujensa jälkeen Gnagnon vaati Sevillalta yli 4,6 miljoonan euron korvausta korkoineen.

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin (CAS) on nyt antanut päätöksen Sevillan hyväksi ja velvoittanut pelaajan korvaamaan oikeudenkäyntikulut.

Gnagnon siirtyi Sevillaan kesällä 2018 Rennesistä 13,5 miljoonalla eurolla. Hän esiintyi kuitenkin Sevillan paidassa vain 17 kertaa ennen irtosanomistaan.

Potkujensa jälkeen Gnagnon on edustanut ainoastaan Saint-Étienneä neljän kuukauden ajan, mutta hän ei ikinä debytoinut ranskalaisseuran ykkösjoukkueessa. Gnagnon on ollut ilman seuraa noin puolitoista vuotta.

Kesällä 2019 Gnagnon oli otsikoissa, kun hänellä pimeni pahasti Sevillan ja Liverpoolin välisessä ystävyysottelussa. Ranskalaispuolustaja ajettiin punaisella kortilla suihkuun hänen potkaistua Yasser Laricia takaapäin törkeästi polveen.

Lähteet: Athletic, Marca

Football España

@footballespana_
#SevillaFC have won their legal battle against Joris Gnagnon, with the Court of Arbitration for Sport finding that they were within their rights to sack him in 2021. (Marca)

Linkki twiittin.

LUE MYÖS!