Norsunluurannikko on tuore miesten Afrikan mestari voitettuaan Nigerian sunnuntain finaalissa 2-1.

William Troost-Ekong vei Nigerian johtoon avausjaksolla, mutta Norsunluurannikko nousi kotiturnauksensa mestariksi Franck Kessién ja Sébastien Hallerin maaleilla.

Norsunluurannikko oli viimeksi juhlinut maanosan mestaruutta vuonna 2015. Kaikkiaan se on kruunattu Afrikan mestariksi nyt kolme kertaa.

Isäntämaa aloitti turnauksensa myrskyisissä merkeissä, kun se antoi päävalmentajalleen Jean-Louis Gasset’lle kenkää lohkovaiheen ollessa vielä käynnissä.

Norsunluurannikko voitti kisojen avausottelussaan Guinea-Bissaun, mutta hävisi perään Nigerialle ja Päiväntasaajan Guinealle. Lohkovaiheen päätösottelussaan Norsunluurannikko kärsi kaikkien aikojen isoimman kotitappionsa, kun se hävisi Päiväntasaajan Guinealle 0-4.

Gasset sai kenkää murskatappion jälkeen, vaikka Norsunluurannikolla oli vielä mahdollisuus päästä jatkoon parhaiden lohkokolmosten joukossa. Muut pelit päättyivät sen kannalta suosiollisesti, ja turnausisäntä pääsi jatkopeleihin viimeisenä joukkueena.

Pudotuspeleissä Norsunluurannikko kaatoi Senegalin, Malin ja Kongon demokraattisen tasavallan matkallaan finaaliin. Gasset’n potkujen jälkeen vetovastuun otti hänen apuvalmentajanaan toiminut Emerse Faé.

B/R Football

@brfootball
Ivory Coast lift the African Cup of Nations 🏆

Linkki twiittiin.