Napoli voitti viime kaudella Luciano Spallettin alaisuudessa Serie A:n mestaruuden. 

Napoli oli koko kauden ajan suorastaan ylivoimainen ja varmisti mestaruuden jo kuukausi ennen kauden päättymistä.

Spalletti jätti Napolin kesällä. Napolin puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis palkkasi Rudi Garcian joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. 

Päätös osoittautui lopulta todelliseksi virheeksi, sillä Garcia sai marraskuussa potkut surkean syyskauden seurauksena. De Laurentiis oli valmis antamaan luotsille potkut jo lokakuussa, muttei päässyt tuolloin sopuun korvaajan kanssa.

De Laurentiis kävi läpi Garcian palkkausta pitämässään lehdistötilaisuudessa.

– Mitä tein väärin? Sen, etten uskonut Garciaa, kun hän sanoi esittelytilaisuudessaan, ettei ollut nähnyt ainuttakaan Napolin ottelua viime kaudella. Sitten huomasin, ettei hän peluuttanut uusia hankintoja, vaan halusi kulkea omaa polkuaan. Annoin hänelle muutaman mahdollisuuden, jottei hän saisi heti potkuja. Jos olisin antanut heti potkut, olisi mediassa sanottu, että De Laurentiis tekee aina, mitä haluaa. 

Garcia sai potkut sen jälkeen, kun Napoli hävisi kotonaan Empolille 0-1. De Laurentiis latasi ottelun jälkeen suorat sanat Garcialle.

– Miksi annoin Garcialle potkut? Ennen Garcian viimeistä ottelua osoitin hänelle, että hänen ratkaisut olivat virheellisiä. Garcia vastasi haluavansa silti tehdä juuri ne päätökset. Tuollaisen vastauksen jälkeen joko annat suoraan potkut tai pyydät häntä tukkimaan suunsa. Tauolla menin pukukoppiin ja kysyin Garcialta, mitä helvettiä hän tekee. Kysyin, haluaako hän todella potkut. Ja lopulta juuri niin kävikin. Ottelun jälkeen sanoin hänelle, että painu helvettiin täältä.

LUE MYÖS