Xabi Alonso on valmentanut Bayer Leverkusenia vajaan puolentoista vuoden ajan.

Leverkusen pelaa parhaillaan seurahistoriansa parasta kautta.

Leverkusen johtaa Bundesliigaa kahden pisteen erolla Bayern Müncheniin, eikä ole edelleenkään hävinnyt otteluakaan kuluvalla kaudella. Lisäksi Leverkusen on edennyt Saksan Cupin välierävaiheeseen.

Marseillen puheenjohtaja Pablo Longoria paljasti So Footin haastattelussa halunneensa palkata Alonson seuran päävalmentajaksi kesällä 2022.

Jorge Sampaoli jätti tuolloin Marseillen päävalmentajan paikan. Alonso oli sen sijaan työttömänä poistuttuaan Real Sociedadin organisaatiosta.

– Se tapahtui Sampaolin lähdön jälkeen. Alonso kieltäytyi tarjouksesta yhtä eleganttisesti kuin antoi kentällä 40 metrin syöttöjä. Hän kieltäytyi, ja minun olisi pitänyt suuttua, mutta melkein kiitin häntä. Huomasin, että Alonson aivot toimivat nopeammin kuin muiden.

– Alonso tiesi kolme tai neljä seuraa, joiden peräsimessä hän halusi työskennellä, ja hän oli valmis odottamaan niitä. En kanna kaunaa, Longoria totesi.

Alonso on tiettävästi Liverpoolin ykkösvaihtoehto Jürgen Kloppin korvaajaksi. Klopp jättää Liverpoolin kuluvan kauden jälkeen.

LUE MYÖS