Kobbie Mainoo on noussut viime kuukausina ryminällä jalkapalloilevan maailman tietoisuuteen.

18-vuotias keskikenttäpelaaja nousi marraskuun lopussa Manchester Unitedin avaukseen. Mainoo on sittemmin pitänyt paikkansa joukkueen avauskokoonpanossa ja on esiintynyt loistavasti viikosta toiseen. 

Mainoon alkukausi meni pilalle nilkkavamman vuoksi. Loukkaantumisen jälkeen Mainoo liittyi Manchester Unitedin edustusjoukkueen harjoituksiin ja nappasi lopulta paikan avauksesta. Erik ten Hag on sen jälkeen peluuttanut nuorukaista jatkuvasti avauksessaan.

Telegraph haastatteli Mainoota, joka kertasi kauden tapahtumia.

– Oletin pääseväni pelikentille heti alkukaudesta, mutta loukkaannuin Real Madridia vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Se vaati leikkaushoitoa ja oli pienoinen takaisku, mutta pääsin pian takaisin kentälle. Alkukaudella olin penkillä ja odotin mahdollisuuttani. Marraskuun tienoilla sain ensimmäistä kertaa paikan avauksessa ja sen jälkeen kaikki on mennyt todella nopeasti. Olen pelannut paljon otteluita ja nauttinut tilanteesta.

Mainoo nimettiin aluksi Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, mutta Gareth Southgate nosti hänet sittenkin A-maajoukkueeseen. A-maajoukkuekutsu oli keskikenttäpelaajalle uran ensimmäinen. Mainoo debytoi viime viikonloppuna Southgaten miehistössä, kun Englanti hävisi Brasilialle 0-1.

– Olin shokissa. Olin niin onnellinen kutsusta. Tämä on ollut kuin tunteiden vuoristorataa. Tunnen itseni tervetulleeksi. Kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan.

LUE MYÖS