Englannin miesten maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate pitää epäkunnioittavina huhuja, jotka yhdistävät hänet Manchester Unitedin peräsimeen.

Southgate, 53, on luotsannut Englantia vuodesta 2016 alkaen, ja hänen nykyinen sopimuksensa päättyy joulukuussa. Aiemmin Southgate kertoi, että hän oli lähteä Englannin peräsimestä, kun joukkue putosi toissa vuoden MM-kisoista puolivälierissä.

Manchester Unitedin puikoissa on toista kautta Erik ten Hag, jolla on sopimus vielä ensi kaudesta. Hollantilaisluotsin tulevaisuus on kuitenkin ollut spekulaation alla, koska joukkuen tulokset ja esitykset ovat ailahdelleet. Lisäksi United sai hiljattain uuden urheilujohdon, joka saattaa haluta oman managerinsa tehtävään.

Huhuissa Southgatea on viety ten Hagin mahdolliseksi seuraajaksi, mutta Englannin käskyttäjä ei ole puheista mielissään.

– Minun näkökulmastani on kaksi asiaa: yksi on se, että olen Englannin valmentaja, ja minulla on periaatteessa yksi tehtävä – yrittää voittaa Euroopan mestaruus, sanoi Southgate ESPN:n mukaan.

– Toinen asia on se, että Manchester Unitedilla on manageri ja mielestäni on aina täysin epäkunnioittavaa [puhua valmentajavaihdoksesta], kun manageri on tehtävässään.

Southgate sanoi, että hän ei puhu tulevaisuudestaan Englannin jalkapalloliiton tai muiden seurojen kanssa ennen kesän EM-kisojen päättymistä.

– En todellakaan aio puhua kenellekään muulle, en ole koskaan puhunutkaan. Olen ollut kahdeksan vuotta tässä työssä, enkä koskaan puhuisi kenellekään muulle, kun olen työssä.

LUE MYÖS!