Neymarin isä on kiistänyt huhut, joiden mukaan hänen perheensä olisi maksamassa Dani Alvesin takuusumman vapauttaakseen hänet espanjalaisesta vankilasta.

Alves, 40, tuomittiin viime kuussa neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan raiskauksesta, joka tapahtui barcelonalaisessa yökerhossa joulukuussa 2022.

Brassipuolustajan asianajaja pyysi hänen vapauttamistaan valituksen käsittelyn ajaksi sillä perusteella, että Alves oli jo suorittanut neljäsosan tuomiostaan tutkintavankeudessa pidätyksensä jälkeen.

Alvesin on vapautuakseen maksettava miljoonan euron takuunsa ja luovutettava sekä Brasilian että Espanjan passinsa viranomaisille. Lisäksi hänen on esiinnyttävä oikeuden edessä viikottain.

Neymar da Silva Santos Sr. vahvisti ESPN:n mukaan tiedotteessa, että hänen perheensä tuki Alvesia rahallisesti oikeudenkäynnin aikana, mutta sanoi, että he eivät tee sitä enää tuomion jälkeen.

– Meidän, perheeni kannalta tämä asia on ohi. Se on ohi.

– Tuomioistuimen päätöksen jälkeen on spekuloitu ja minun ja poikani nimi on yritetty liittää asiaan, joka ei ole enää meidän käsissämme.

Neymar ja Alves pelasivat yhdessä Barcelonassa, Paris Saint-Germainissa ja Brasilian maajoukkueessa. Tätä nykyä Neymar pelaa saudiarabialaisessa Al-Hilalissa. Alves edusti pidätyksensä aikana meksikolaista Pumasia, joka purki hänen sopimuksensa välittömästi.

Barça Universal

@BarcaUniversal
Neymar's father has made it clear that his family won’t pay the one million euros required to bail Dani Alves out of a Spanish prison.

@AP

Linkki twiittiin.