HELSINKI.

Pyry Soirin peliaika uudessa seurassaan CS Universitatea Craiovassa on ollut tammikuun siirron jälkeen hyvin tiukassa.

HJK:n vuodenvaihteessa jättänyt Soiri, 29, on esiintynyt toistaiseksi vain kahdessa Romanian pääsarjan ottelussa. Vastuuta on tullut 115 minuutin verran. Saapuminen uuteen ympäristöön kesken kauden asetti Huuhkajien laitapuolustajalle omat haasteensa.

– En ole pelannut nyt viime aikoina niin paljoa, mitä olisin halunnut. Se on ollut enemmän valmentajan päätös. Keskityn itse niihin asioihin, joihin pystyn vaikuttamaan. Päivittäiseen työntekoon ja valmiuteen tilaisuuden tullessa, Soiri kommentoi SuomiFutis-sivuston haastattelussa Kalastajatorpalla.

Soirille itselleen ei jäänyt HJK-sopimuksen päätyttyä aikaa hengähtää. Kahden ja puolen vuoden mittainen sopimus Craiovan kanssa allekirjoitettiin jo joulukuun lopussa, joten kilpailullisia pelejä jatkettiin suoraan Romaniassa.

Seuravalinnassa painoivat menestyminen ja voittamisen kulttuuri, johon Soiri oli tottunut HJK-vuosinaan Suomen mestaruuksien ja europelien muodossa.

Craiova selviytyi Romanian liigassa Mestaruuslohkoon sijoituttuaan neljänneksi runkosarjassa. Seura on jatkosarjan ensimmäisen kierroksen jälkeen lohkossa toisena Konferenssiliigan karsintapaikkaan oikeuttavalla sijalla.

– Halusin jatkaa voittavassa seurassa, joka taistelisi myös europeleistä ja samalla tuoda myös tähän seuraan sitä kokemusta voittamisesta, Soiri perusteli päätöstään tulla Romaniaan.

Majoitus kivenheiton päässä pelipaikoilta

Craiova on vajaan 300 000 asukkaan kaupunki lounaisessa Romaniassa Doljin piirikunnassa. Soiri on erityisen ilahtunut seuransa intohimoisesti jalkapalloa hengittävistä kannattajista.

Myös aiemmat kokemukset ulkomailla Itävallassa, Tanskassa ja Valko-Venäjällä ovat edesauttaneet aina positiivisella mielellä asioihin suhtautuvaa Soiria sopeutumaan uuteen ympäristöön.

– Meidän seuralla on todella hyvät fanit ja jokaisessa pelissä on suuri kannatus. On siistiä nähdä, kuinka he eläytyvät tällaisessa pienemmässä kaupungissa. Joukkue ja fanit ovat ottaneet minut todella lämpimästi vastaan Huuhkajat-laituri kehui.

Toinen myönteinen asia on asuinjärjestely. Soiri asuu Craiovan harjoituskeskuksen vieressä aivan stadionin takana. Toistaiseksi kaikki keskittyminen on ollut jalkapallossa, eikä kaupunkiin tutustumiseen ole jäänyt juurikaan aikaa.

– Aika rauhallista on ollut alkuun. Siinä ei oikein lomaa ollut tai mitään välissä. Jokainen kentän ulkopuolella siunaantunut hetki on käytetty lepäämiseen, Soiri kertoi.

Soiri nähdään seuraavaksi Huuhkajien paidassa tiistain kotimaaottelussa Viroa vastaan. Kamppailu alkaa kello 19:00 Helsingin Olympiastadionilla.

Joni Ahokas
X: AhokasJoni

LUE MYÖS!