Juventuksen keskikenttäpelaaja Paul Pogba sanoo olevansa ”surullinen ja järkyttynyt” saatuaan neljän vuoden pelikiellon dopingrikkomuksen vuoksi.

Ranskalaistähti määrättiin syyskuussa väliaikaiseen pelikieltoon sen jälkeen, kun hänen elimistöstään löytyi dopingtestissä kohonneita testosteronipitoisuuksia.

Pogba, 30, testattiin satunnaisesti Juventuksen kauden ensimmäisen ottelun jälkeen 20. elokuuta.

Italian kansallinen antidopingtuomioistuin (NADO) vahvisti positiivisen testin toisessa näytteessä lokakuussa, ja antidopingsyyttäjän toimisto vaati neljän vuoden pelikieltoa.

Pogba sanoi uskovansa, että tuomio oli ”väärä” ja ettei hän ”koskaan tietoisesti tai tarkoituksella” käyttäisi dopingia. Hän aikoo valittaa tuomiosta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS),

– Kaikki, mitä olen rakentanut ammattiurallani, on viety minulta, kommentoi Pogba Instagram-tilillään.

– Kun olen vapaa oikeudellisista rajoituksista, koko tarina tulee julki.

– Ammattiurheilijana en koskaan tekisi mitään parantaakseni suoritustani käyttämällä kiellettyjä aineita, enkä ole koskaan halveksinut tai huijannut kanssaurheilijoita ja kannattajia missään joukkueessa, jossa olen pelannut, tai jota vastaan olen pelannut.

Pogba saa näillä näkymin pelata seuraavan kerran vasta vuonna 2027, kun hän on 34-vuotias. Pelikielto määrättiin alkamaan siitä päivästä, kun hän kärähti dopingtestissä.

Aiemmin urallaan Pogba on edustanut myös Manchester Unitedia. Ranskan A-maajoukkueessa Pogba on esiintynyt 91 kertaa, ja hän oli keskeisessä roolissa, kun Les Bleus voitti maailmanmestaruuden vuonna 2018.

Linkki Instagramiin.

LUE MYÖS!