Porto putosi Mestarien liigasta myöhään tiistai-iltana.

Arsenal pudotti Porton lopulta rangaistuspotkukilpailussa ja eteni turnauksen puolivälierävaiheeseen. Porto lähti Arsenal-pariin suurena altavastaajana, mutta taisteli silti tasaväkisesti englantilaisjättiä vastaan.

Porton konkaritoppari Pepe oli yksi otteluparin parhaista pelaajista. 41-vuotias konkari esiintyi edukseen kummassakin osassa, ja oli jälkimmäisen osan jatko-ottelussakin joukkueensa ehdotonta parhaimmistoa.

Huippukuntoinen Pepe on Mestarien liigan historian vanhin kenttäpelaaja.

Portugalin A-maajoukkueessa peräti 134 ottelua pelanneen Pepen nykyinen sopimus Porton kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Porton ehdottomiin luottopelaajiin kuuluva Pepe tiedostaa, että ura päättyy jossain vaiheessa – kenties jo kesällä.

– Tässä iässä yritän elää päivä kerrallaan. Minulla ei ole enää kaksi- tai kolmikymppisen kroppaa. Minun on kuunneltava kehoani ja sisäistä energiaani ollakseni rehellinen Porton kanssa. Jos en voi enää jatkaa ensi kaudella, sanon sen seurajohdolle.

– Jalkapallo on intohimoni. On levättävä tarpeeksi ja huolehdittava oikeanlaisesta ravinnosta. Otteluihin on valmistauduttava oikealla tavalla. Kaikki merkitsee. On myös ennaltaehkäistävä loukkaantumisia. Omistaudun paljon tähän, ja voin siten olla 41-vuotiaana esikuva niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Squawka

@Squawka
Pepe is the first ever outfield player aged 41 or over to play a Champions League game.

He made his debut in the competition in 2004. 🤯

#UCL

LUE MYÖS