Brasilian maajoukkueen ex-hyökkääjä Robinho on pidätetty, jotta hän voi aloittaa yhdeksän vuoden vankeusrangaistuksensa raiskauksesta, kertoo Athletic.

Vuonna 2017 italialainen tuomioistuin totesi Robinhon, 40, syylliseksi osallistumisesta 22-vuotiaan albanialaisnaisen joukkoraiskaukseen vuonna 2013.

Robinho valitti tuomiosta, ja tapaus eteni aina Italian korkeimpaan oikeuteen, joka vahvisti tuomion vuonna 2022. Sen jälkeen maan syyttäjät antoivat hänestä kansainvälisen pidätysmääräyksen.

Brasilia ei luovuta kansalaisiaan, jos heidät on tuomittu toisessa maassa, mutta keskiviikkona brasilialaiset tuomarit päättivät, että Italiassa annettu tuomio on pätevä myös ex-hyökkääjän kotimaassa.

Paikallismedian mukaan Robinho pidätettiin torstaina kotonaan Santosissa. Brasilian korkein oikeus torjui hänen vetoomuksensa olla vapaana valitusten loppuun käsittelyn ajaksi ja määräsi hänen vankeusrangaistuksensa välittömästi alkavaksi.

Brasilian CNN:n mukaan Robinho viedään perjantaina vankilaan suorittamaan rangaistustaan. Robinho on aina kiistänyt syytökset itseään kohtaan.

Uransa päättänyt Robinho esiintyi Brasilian A-maajoukkueessa sadassa ottelussa ja onnistui maalinteossa 28 kertaa. Seuratasolla hän edusti muun muassa Santosia, Real Madridia, Machester Cityä ja AC Milania.

LUE MYÖS!