Bayer Leverkusenin uskomaton tappioton putki sai jatkoa lauantaina, kun joukkue pelasi Bundesliigassa 2-2-tasapelin Stuttgartin kanssa.

Stuttgart näytti jo etenevän vierasvoittoon, mutta Robert Andrichin maali 96. minuutilla pelasti Leverkusenin hävioltä. Lopputulokseksi jäi 2-2.

Leverkusen on nyt pelannut 46 ottelua putkeen ilman tappiota, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Tulosputki on vienyt joukkueen Bundesliigan mestariksi, ja Leverkusen on yhä mukana Eurooppa-liigan välierissä sekä Saksan cupin finaalissa.

Die Werkselfin tavaramerkiksi ovat tällä kaudella muodostuneet juurikin lauantain kaltaiset nousut pelin viimeisillä minuuteilla. Leverkusenin putki on näyttänyt katkeavan jo useammassa ottelussa, mutta sitten joukkue kaivaa jostain vielä maalin tai kaksi.

Leverkusenin päävalmentaja Xabi Alonso sanoi Stuttgart-pelin jälkeen, että koko ilmiötä ”on vaikea selittää”.

Joukkueen maalivahti, Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecký sanoi Skyn haastattelussa, että Leverkusenilla on ollut tuuriakin matkassa.

– Hullua. Minulla ei ole sanoja sille, se on uskomatonta. Kannattajamme ansaitsevat sen myös, he puskevat meitä eteenpäin. Mutta voisimme todellakin ottaa taas johtoaseman pelissä tai tehdä maalin aikaisemmin.

– Olemme vaarallisia erikoistilanteissa. Mitä vain voi sattua, mutta sanoisin, että se on 50-50 laadun ja tuurin välillä.