Fenerbahçe laittoi alle 19-vuotiaiden joukkueensa kentälle ja luovutti Turkin Supercupin vain minuutin jälkeen, kertoo BBC.

Galatasarayn Mauro Icardi teki sunnuntaina heti ottelun alussa maalin ja Fenerbahçe poistui kentältä antaen luovutusvoiton kilpailijalleen.

Juniorien peluuttaminen ja ja Supercupin luovuttaminen oli osa Fenerbahçen protestia Turkin jalkapalloliittoa kohtaan. Istanbulin suurseuran mukaan sitä on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti jo vuosien ajan.

Fenerbahçe oli pyytänyt Supercupin lykkäämistä, koska sillä on torstaina edessään Eurooppa-liigan puolivälierä Olympiakosia vastaan. Turkin jalkapalloliitto oli kuitenkin evännyt pyynnön.

Aiemmin sunnuntaina Fenerbahçen puheenjohtaja Ali Koc piti lehdistötilaisuuden, jossa hän sanoi, että ”Turkin jalkapallon on aika aloittaa alusta.” Keskeytetyn pelin jälkeen Fenerbahçe antoi lausunnon, jonka mukaan seura lähti kentälle ”ei voittaakseen vaan puolustaakseen totuutta”.

Fenerbahçe oli myös vaatinut Supercupiin ulkomaista erotuomaria vedoten turkkilaisten tuomareiden ”epäsuotuisaan kohteluun”.

Aiemmin viime viikolla Turkin jalkapalloliitto määräsi kahdelle Fenerbahçen pelaajalle yhden ottelun pelikiellon. Rangaistus määrättiin sen jälkeen, kun Trabzonsporin kannattajat ryntäsivät kentälle ja tappelivat Fenerbahçen pelaajien kanssa viime kuun sarjaottelussa.

Fenerbahçe harkitsi rangaistusten myötä lähtemistä Turkin pääsarjasta, mutta seuran jäsenet äänestivät sitä vastaan.

Turkin Supercup oli alun perin määrä pelata jo viime joulukuussa Saudi-Arabian Riadissa. Ottelu peruttiin juuri ennen sen alkua, koska seurat ajautuivat erimielisyyksiin pelin paikallisten järjestäjien kanssa. Lehtitietojen mukaan Saudi-Arabian viranomaiset olivat kieltäneet Turkin kansallislaulun soittamisen ja modernin Turkin perustajan Mustafa Kemal Atatürkin banderollin esillä pitämisen ottelussa.

Kun Fenerbahçe luovutti sunnuntain ottelun, Galatasaray pelasi stadionilla omaa reservijoukkuettaan vastaan.

12 Numara 🗞️

@12nohaber
BU TARAFTAR SİZİNLE GURUR DUYUYOR @Fenerbahce @fbakademi 💛💙 🙌

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!