Turkin suurseura Fenerbahce äänestää jäseniensä kesken tiistaina, eroaako se omasta pääsarjastaan. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

19-kertainen Turkin mestari sanoi harkitsevansa Superliigasta vetäytymistä sen jälkeen, kun Trabzonsporin fanit hyökkäsivät heidän pelaajiensa kimppuun maaliskuussa.

Fenerbahce voitti vierasottelussaan Trabzonsporin 3–2-lukemin, kun entinen Chelsea-hyökkääjä Michy Batshuayi ratkaisi pelin 87. minuutilla.

Tunnelma jännittyi, ja kentälle heitettiin esineitä. Ottelun päätyttyä tilanne riistäytyi käsistä, kun Trabzonsporin fanit tunkeutuivat kentälle ja hyökkäsivät pelaajien ja turvamiesten kimppuun.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Volkan Yılmaz

@_vlknylmz
TFF, taraftara dönen tekme atan Batshuayi PFDK'ya sevk edilmedi!

Bu tekme serbest mi? Disiplin kurulunda bir karşılığı yok mu? @TFF_Org

Tiistain ylimääräisessä yleiskokouksessa jäsenet äänestävät siitä, pitäisikö seuran vetäytyä sarjasta.

LUE MYÖS: Nyt jysähti! José Mourinho ”nimitettiin” suomalaisseuran manageriksi

Turkin jalkapalloliitto ilmoitti kurinpitolautakunnalle kolmen Fenerbahcen pelaajan ja kahden seuran toimihenkilön osallistumisesta tappeluihin.

Nigerialainen laitahyökkääjä Bright Osayi-Samuel tyrmäsi yhden kentälle tunkeutuneen kannattajan maahan, kun taas Batshuayi yritti potkaista toista.

Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino kutsui välikohtausta ”täysin tuomittavaksi”, kun taas Turkin jalkapalloliitto sanoi langettavan ”rikosoikeudellisia seuraamuksia vastuussa oleville”.

Turkin sisäministeri Ali Yerlikaya kertoi ottelun jälkeisenä päivänä, että 12 fania oli pidätetty.

Fenerbahce on Turkin Superliigassa toisena 30 ottelun jälkeen – kaksi pistettä ykkössijalla majailevaa Galatasarayta jäljessä – ja sen on määrä pelata kotona Adana Demirsporia vastaan keskiviikkona.