Brasilian hyökkääjälegenda Ronaldo on sopinut myyvänsä enemmistöosuutensa maan pääsarjaseura Cruzeirosta.

Ronaldo, 47, osti 90 prosentin osuuden Cruzeirosta vuoden 2021 joulukuussa noin 65 miljoonalla eurolla.

Seura vahvisti maanantaina, että brassilegendan osuus myydään BPW Sports -yhtiölle, jota johtaa supermarketpohatta Pedro Lourenco.

Cruzeiro palasi Ronaldon omistuksessa Brasilian pääsarjaan, ja sen 180 miljoonan euron velat saatiin tiettävästi kuitattua.

Ronaldo jatkaa brasilialaisseuran hallituksessa ja lisäsi, että omistusosuutensa myyminen oli hänelle ”sekavien tunteiden päivä”.

Brassilegenda aloitti ammattilaisuransa juurikin Cruzeirossa, jolle hän iski teini-ikäisenä 44 maalia 47 otteluun, ennen kuin siirtyi PSV Eindhoveniin. Euroopan kentillä Ronaldo edusti myös Barcelonaa, Internazionalea, Real Madridia ja AC Milania.

Vahvistaessaan Cruzeiron myynnin Ronaldo lisäsi, että Espanjan liigaan nousua tavoitteleva Real Valladolid ”on seuraava”. Ronaldo osti 51 prosentin osuuden Valladolidista kesällä 2018.

Cruzeiro 🦊

@Cruzeiro
Após semanas de conversas e negociações, Ronaldo e a empresa BPW Sports, ligada ao empresário Pedro Lourenço, assinaram um acordo para a aquisição da totalidade das ações da Tara Sports Brasil, empresa detentora de 90% do Cruzeiro SAF.

Ronaldo continuará como membro do conselho…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!