Brasilialaislegenda Ronaldo herätti vuonna 2002 keskustelua maailmalla muutenkin kuin poikkeuksellisen lahjakkuutensa takia.

Ronaldo, 46, oli kyseisen vuoden MM-kisoissa yksi turnauksen suurimmista tähdistä ja onnistui maalinteossa yhtä vaille kaikissa peleissä Brasilian edetessä aina mestaruuteen asti.

Maalitehtailunsa lisäksi Ronaldo päätyi otsikoihin myös erikoisen tukkamuotinsa ansiosta. Ennen Brasilian ja Turkin välistä välieräottelua Ronaldo ajeli muuten hiuksensa pois, mutta jätti otsansa ylle pienen läntin tukkaa.

Ronaldon ikoninen ”otsatukka” innoitti myös 12-vuotiaan Alfie Ransomin ajamaan hiuksensa pois meneillään olevien miesten MM-kisojen kunniaksi. Nuorukaisen tukkamuotia ei kuitenkaan katsottu hyvällä hänen koulussaan, joka käski poikaa ajelemaan Ronaldo-tyyppisen hiuskolmion pois, koska se rikkoo koulun sääntöjä.

Alfien äiti Emma Shaw ihmetteli koulun toimintaa SportBiblen haastattelussa.

– Nykyään kouluissa pyritään hyväksymään ihmiset sellaisina kuin he ovat ja rohkaisemaan heitä olemaan ainutlaatuisia ja oma itsensä. Miten tämä eroaa siitä?

– Ronaldo on yksi poikani suosikkipelaajista, ja nyt on MM-kisat.

– Jo minun lapsuudessani nähtiin aina trendejä sen mukaan, mitä poptähdet ja julkkikset tekivät – olimme hulluna tähtiin.

– Alfien ystävät pitivät hänen hiustyylistään, ja se teki Alfiesta todella iloisen ja itsevarman.

– Hän pitää koulusta ja halusi mennä sinne normaalisti, mutta hän ei saa palata kouluun ennen kuin hän on ajanut kaikki hiuksensa pois, mikä on naurettavaa, koska se ei vaikuta hänen oppimiseensa mitenkään.

Alfie käy koulua Hullin Sirius West Academyssa, jonka säännöissä todetaan, että oppilaiden kampausten on oltava ”akatemiaelämään sopivia”.

– Äärimmäisiä kampauksia, kuten mohikaanitukkaa, hiustatuointeja tai epäluonnollista hiusväriä, ei saa olla, lukee koulun säännöissä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

FM TIEMPO 95.9

@FM_Tiempo
Alfie Ransom, un niño de 12 años es suspendido de la escuela después de hacerse el infame corte de pelo de Ronaldo Nazário en 2002, y no se le permite regresar hasta que se haya cortado por completo.
#ATiempoJuntos

Ronaldo kertoi viime vuonna Sports Illusratedin haastattelussa, että hän leikkautti erikoisen tukkamallinsa, koska hän ei halunnut kuulla brasilialaistoimittajilta kysymyksiä jalkavammastaan.

– Minä kärsin jalkavammasta, ja kaikki puhuivat siitä. Päätin leikata hiukseni ja jättää pienen osan siihen. Tulin treeneihin ja kaikki näkivät karmean tukkamuotini.

– Kaikki puhuivat hiuksistani ja unohtivat loukkaantumiseni. Pystyin pysymään rauhallisempana ja rennompana ja keskittymään harjoitteluun.

– En ole ylpeä itse niistä hiuksista, koska ne olivat aika oudot, mutta se oli hyvä tapa vaihtaa puheenaihetta.

Brasilia pelaa ensimmäisen ottelunsa tämän vuoden MM-kisoissa torstaina, kun se kohtaa Serbian kello 21.00 alkavassa ottelussa.

MM-kisojen lohko G

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.