Kansainvälinen jalkapalloliitto (FIFA) haluaa, että lajin säännöistä päättävä elin (IFAB) jatkaa kokeiluja, jotka mullistaisivat tämänhetkisen paitsiosäännön, kertoo Athletic.

Ehdotetussa muutoksessa hyökkääjä välttäisi paitsion, jos mikä tahansa osa hänen vartalostaan, jolla voi tehdä maalin, on syöttöhetkellä samalla tasolla toiseksi alimman puolustajan kanssa.

Nykysäännön mukaan hyökkääjä on paitsioasemassa, jos hän on syöttöhetkellä lähempänä vastustajan maaliviivaa kuin pallo ja toiseksi alin vastustaja, edellyttäen, että hän on vastustajan kenttäpuoliskolla. Nykyinen sääntö on ollut voimassa vuodesta 1990 asti.

Sääntöuudistuksen myötä hyökkääjä voisi siis olla käytännössä lähempänä maalia kuin puolustaja, kunhan jokin osa hänen kropastaan on samalla linjalla.

Ajatuksena on, että muutos vähentäisi paitsioiden määrää ja helpottaisi niiden havaitsemista. Sillä olisi kuitenkin myös merkittävä vaikutus taktisiin asioihin.

Athleticin mukaan osa laji-ihmisistä on huolissaan siitä, että potentiaalinen sääntömuutos siirtäisi tasapainoa hyökkäyksen ja puolustuksen välillä liian pitkälle. Lisäksi paitsiokiistoja syntyisi yhä väistämättä tilanteissa, joissa ratkaisu on senteistä tai milleistä kiinni.

Toistaiseksi paitsiokokeilua on testattu junioripeleissä Italiassa, Hollannissa ja Ruotsissa.

Dale Johnson

@DaleJohnsonESPN
A reminder of the kind of huge attacking advantage Arsene Wenger's "daylight" offside would bring.

And why we're four years into FIFA youth trials and not remotely close to any officials testing in minor youth competitions, let alone anything more than that.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!