Barcelona on vahvistanut, että päävalmentaja Xavi jättää sittenkin seuran tämän kauden jälkeen.

Seuralegenda ilmoitti itse tammikuussa, että hän jättää päävalmentajan pestinsä ennenaikaisesti tänä kesänä. Barcelona sai kuitenkin käännytettyä Xavin, ja vain kuukausi sitten seura julisti, että hän jatkaakin joukkueen komennossa ensi kaudelle.

Lehtitietojen mukaan Xavi kuitenkin suututti seurajohdon hiljattain lehdistötilaisuudessaan, kun hän sanoi, että Barcelonan on vaikea kilpailla Real Madridia ja muita Euroopan huippuseuroja vastaan, etenkin taloudellisesti.

Xavilla ja Barcelonalla on sopimus kesään 2025 saakka. Vielä ei ole tiedossa, joutuuko Barcelona maksamaan Xaville ja hänen valmennusryhmälleen lähdöstä.

Athleticin mukaan Xavi oli valmis luopumaan ensi kauden saatavistaan, kun hän alun perin ilmoitti jättävänsä Barcelonan.

Barcelona sanoo tiedotteessaan, että se kertoo ”tulevina päivinä” ykkösjoukkueensa uudesta rakenteesta. Siirtomarkkinoiden erikoistoimittaja Fabrizio Romano kertoi perjantaina, että Xavin korvaajaksi on tulossa Saksan maajoukkueen ja Bayern Münchenin ex-valmentaja Hansi Flick.

Xavi edusti pelaajaurallaan Barcelonaa 17 vuotta ja palasi seuraan päävalmentajaksi marraskuussa 2021. Hän voitti viime kaudella La Ligan ja Espanjan supercupin, mutta kuluvalla sesongilla Barça jäi ilman pokaaleja.

Barcelonan mukaan Xavi johdattaa joukkueensa vielä sunnuntaina La Ligan päätöskierroksen otteluun Sevillan vieraana.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🔵🔴🇩🇪 Hansi Flick, just waiting for the formal documents and then set to sign in as new Barcelona head coach.

He’s the man wanted by Joan Laporta to replace Xavi Hernández.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!