Entinen Real Madrid -laituri Steve McManaman näkee Vinícius Júniorin selvänä suosikkina kilpailussa tämän vuoden Ballon d’Orista. Hyökkäyksen supertähti oli avainroolissa Madridin seurahistorian 15. Mestarien liigan voitossa.

Vinícius, 23, viimeisteli jälkimmäisen osuman 2-0-finaalivoitossa Borussia Dortmundista Wembleyllä. Brasilialaisesta tuli vasta toinen useammassa Mestarien liigan finaalissa maalinteossa onnistunut pelaaja ennen 24 ikävuottaan.

Aiemmin samassa onnistui Barcelona-legenda Lionel Messi.

McManaman voitti itse kausilla 1999-2000 ja 2001-2002 kahdesti Mestarien liigan Real Madridissa. Hän onnistui myös maalinteossa kevään 2000 finaalissa Valencian verkkoon.

– Hänen täytyy olla nyt selvä suosikki. Hän teki maalin ja oli erinomainen kahdessa välierässä Bayern Müncheniä vastaan. Hän teki myös tänään maalin. Kylian Mbappélla ja Harry Kanella on ollut loistavat kaudet, mutta hänen täytyy olla suosikki, McManaman kommentoi TNT Sportsilla.

Myös Arsenalin hyökkääjälegenda Thierry Henry ja Liverpool-ikoni Jamie Carragher totesivat finaalin jälkeen Viníciuksen olevan tällä hetkellä maailman paras pelaaja.

– Vini Jr on itselleni maailman paras pelaaja, Henry totesi ottelun jälkeen.

Vinícius teki tällä kaudella Mestarien liigassa 10 otteluun kuusi maalia ja syötti viisi. Kaikki kilpailut mukaan lukien osumia kertyi 24 kappaletta.

LUE MYÖS!