Berat, 10, uhmasi sunnuntaina Dortmundissa Signa Iduna Parkin järjestysääntöjä toteuttaakseen unelmansa yhteiskuvasta Portugalin kapteenin Cristiano Ronaldon kanssa. Portugalin ja Turkin välisen EM-ottelun 68. minuutti koitti hetki, jonka nuorukainen tulee muistamaan ikuisesti. Berat avasi kohauttaneen temppunsa taustoja BILD:in haastattelussa.

Foot Mercato

@footmercato
Le selfie de Cristiano Ronaldo avec un jeune fan lors de Portugal-Turquie ! 🤳😁 #EURO2024

Kun ottelussa koitti tauko ja Ronaldo seisoi puolessa kenttää, Berat juoksi kentälle tervehtimään esikuvaansa. Ronaldo, 39, toteutti faninsa toiveen, nappasi hänet kainaloonsa ja otti hartaasti odotetun yhteiskuvan.

61 047-päinen yleisö taputti Beratin tempaukselle järjestysmiesten saattaessa pojan pois kentältä.

– Toteutin vain unelmani. Nyt minulla on valokuva Cristiano Ronaldon kanssa. Se painetaan t-paitaan ja ripustetaan huoneeseeni, Berat kertoi BILD:lle.

– Olinko peloissani? En, miksi olisin ollut? En kyllä tiedä, saanko unta tämän päivän jälkeen.

Berat oli ilmoittanut ystävilleen jo ennen ottelua suunnittelemastaan tempauksesta. Sen sijaan nuorukaisen isällä ei ollut aavistustakaan, mitä hänen poikansa tulisi ottelussa tekemään.

Kun tempun hetki koitti, Berat valehteli omien sanojensa mukaan isälleen menevänsä vessaan. Pian totuus selvisi ja isä näki poikansa seisomassa vaihtopenkin katolla, josta hän hyppäsi kentälle.

Beratin isä oli maksanut neljästä ottelulipusta BILD:in mukaan 400 euroa kappaleelta. Perhe oli matkustanut paikalle 160 kilometrin päästä Kasselista.

– Näin hänet yhtäkkiä vaihtopenkin katolla ja sitten hän alkoi juosta, isä kertoi BILD:lle.

Vaikka kentälle juokseminen on UEFA:n turvallisuussäännöissä ankarasti kielletty, Berat selvisi siitä varoituksella.

– UEFA taisi katsoa sormien läpi, koska hän on niin nuori, Beratin isä arvioi.

Berat vakuuttaa, ettei hän tekisi vastaavaa järjestysrikkomusta uudelleen.

– Pelkäisin liikaa, että perheeni joutuisi maksamaan siitä paljon rahaa.

Portugalin ja Turkin välisen ottelun aikana nähtiin yhteensä viisi fania juoksemassa kentälle. Heistä suurin osa havitteli yhteiskuvaa Ronaldon kanssa.

UEFA on ilmoittanut lauantain tapausten jälkeen lisäävänsä turvatoimia stadioneille tuleviin EM-otteluihin Saksassa.

Portugali voitti Turkin 3-0-lukemin ja varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Maa kohtaa keskiviikkona F-lohkon päätöskierroksella Georgian.

LUE MYÖS!