Valmentajalegenda Fabio Capello sanoo, että hänen kotimaassaan Italiassa on lipsuttu pelaajakehityksessä väärille teille.

Torstaina Italia hävisi Espanjalle miesten EM-kisoissa 0-1, mutta tasoero vaikutti lopputulosta suuremmalta.

Capellon mukaan Italiassa on otettu vaikutteita Espanjasta ja etenkin Manchester Cityn mestarivalmentajasta Pep Guardiolasta, joka on kahminut pokaaleja myös Barcelonassa ja Bayern Münchenissä.

Valmentajalegenda kuitenkin sanoo, että Guardiola ja Espanja ovat menneet eteenpäin sillä välin, kun Italia on jäänyt polkemaan paikalleen.

– Tekninen kuilu alkaa kaukaa, koska maassamme ei enää vaalita laatua. Junioreille opetetaan taktiikkaa, muttei tekniikkaa, ja tässä on pitkän aikavälin tulos, kirjoittaa Capello La Gazetta dello Sportin kolumnissaan.

– Minä valmensin Madridissa ja tiedän, miten he pelaavat jalkapalloa Espanjassa. Harjoitusten paras kohta on rondo. Ei siksi, että pelaajat voivat vitsailla ja rentoutua, vaan siksi, että tekniikka määrää.

– Monet Italiassa näkevät Guardiolan roolimallinaan, mutta Guardiola on kehittynyt kymmenen vuoden aikana. Tämä sekaannus on johtanut [Italian] tämän päivän rajoittuneisuuteen.

Capellon mukaan erilainen jalkapallokasvatus näkyi Italian ja Espanjan kohtaamisessa.

– Pelaajamme eivät ikinä ota vastuuta, kun heillä on pallo tai pitäisi mennä vastustajasta ohi. Olemme sekoittaneet hyvän jalkapallon ja steriilin pallonhallinnan.

– Hyvä jalkapallo on sitä, mitä Espanja tekee parhaillaan. Se on oikea tapa. Heidän mallissaan 21-vuotias Nico Williams hakeutuu yksi vastaan yksi -tilanteisiin, koska sitä hänen valmentajansa haluaa.

Espanja varmisti torstain voiton myötä B-lohkon ykkössijan ja jatkaa siten varmuudella pudotuspeleihin. Italia on sen perässä toisena ja kohtaa viimeisessä lohkopelissään Kroatian.

Lähde: Football Italia

LUE MYÖS