Portugalin päävalmentaja Roberto Martínez sanoo, että Cristiano Ronaldo pystyy pelaamaan miesten EM-kisoissa täysiä minuutteja pelistä toiseen.

Ronaldo, 39, kellotti täydet minuutit viime tiistaina, kun Portugali voitti avausottelussaan Tšekin 2-1.

Martínezilta kysyttiin, kannattaako iäkästä Ronaldoa peluuttaa alusta loppuun joka ottelussa. Espanjalaisluotsin mukaan siinä ei ole mitään ongelmaa.

– Tiedätkö, kuinka monta minuuttia Cristiano pelasi viime kaudella? Hänellä on kokemusta. Kukaan toinen pelaaja jalkapallon historiassa ei ole pelannut kuudessa EM-turnauksessa, vastasi Martínez ESPN:n mukaan.

– On tärkeää ymmärtää, mitä pelaaja tuo joukkueeseen. Cristiano tuo kokemusta, maalipaikkoja, tavan luoda tilaa joukkuekavereille. Cristiano on mukana maajoukkueessa, koska hän ansaitsee olla täällä. Katsokaa, mitä hän on tehnyt edellisissä kisoissa.

Ronaldo on miesten EM-kisahistorian paras maalintekijä 14 osumallaan. Tšekkiä vastaan konkarikärki ei heiluttanut verkkoa, mutta Martínez oli tyytyväinen Ronaldon esitykseen.

– Hän pelasi todella kurinalaisesti ja paiski lujaa töitä. Hän on todella tärkeä pelaaja rangaistusalueella, tappaja.

– Hän avaa tiloja. Kun Francisco [Conceição] teki maalinsa, hänelle aukesi tilaa Cristianon ansiosta. Me keskitymme työhömme ja Cristiano on tärkeä meille siinä, mitä yritämme tehdä rangaistusalueella.

Ronaldo teki viime kaudella ennätykselliset 35 maalia Saudi-Arabian liigassa ja tahkosi Al-Nassrin suurimmat peliminuutit.

Seuraavassa lohkopelissään Portugali kohtaa Turkin lauantaina.

LUE MYÖS