Ralf Rangnick uskoo Itävallan haastaneen Ranskan EM-kisojen avausottelussaan loppuun asti. Itävalta kärsi Les Bleus’ta vastaan niukan tappion 0-1-lukemin.

Ranskan voittomaalin syntyi ottelun avauspuoliskolla, kun Kylian Mbappén keskitys ohjautui Max Wöberin päästä omaan maaliin. Itävallan päävalmentaja Rangnick myönsi vastustajan paremmuuden, mutta piste pelistä oli otettavissa.

– Olemme tietysti pettyneitä. Emme päästäneet 100 minuutin aikana ainuttakaan Ranskan tekemää maalia. Se oli vain yksi epäonnekas oma maali. En syytä Maxia siitä, Rangnick kommentoi lehdistölle ottelun jälkeen.

– Keskikenttämme oli vahva. Ranska ei aiheuttanut mitään suurta vaaraa. Meillä oli kaksi loistopaikkaa, yksi niistä kaksi minuuttia ennen omaa maalia. Me tekisimme normaalisti maalin niistä paikoista. Sitten Konrad Laimerilla oli toinen paikka myöhemmin ottelussa sillä kimmokkeella. Uskon Didier Deschampsin olleen päätösvihellyksen jälkeen hyvin tyytyväinen. Se kertoo minun joukkueeni esityksestä. He jättivät kaiken kentälle.

– Emme pysty kuitenkaan puhua onnesta. Me hävisimme ja Ranskalla oli enemmän maalipaikkoja. He ansaitsivat voittaa, mutta me olimme mukana pelissä päätösvihellykseen saakka. Puhuin päätösvihellyksen jälkeen Dayot Upamecanon kanssa ja hän oli vain tyytyväinen, että se peli oli ohi. Se osoittaa meidän esityksemme laadukkuuden.

Itävalta kohtaa toisessa lohko-ottelussaan Puolan perjantaina. Rangnick lähtee kamppailuun luottavaisena hakemaan tärkeää kolmea pistettä.

Puola hävisi avausottelunsa sunnuntaina Hollannille 1-2-lukemin.

– Puola-ottelu on ratkaiseva. Häviävällä joukkueella ei tule olemaan hyviä mahdollisuuksia päästä lohkosta jatkoon. Tämä ottelu on kuin finaali ja näin me lähestymme sitä.

LUE MYÖS!