Italian Serie A:ssa nähdään todennäköisesti ensi kaudella taas suomalaista osaamista, kun Joel Pohjanpalon ja Jesse Jorosen edustama Venezia nousee pääsarjatasolle.

Joronen, 31, pelasi päättyneellä kaudella 34 ottelua Venezian tolppien välissä ja piti maalinsa puhtaana 13 pelissä, mukaan lukien kummassakin nousukarsintafinaalissa Cremoneseä vastaan.

Pohjanpalo, 29, taas tehtaili kapteenin roolissa Venezialle 22 osumaa ja voitti Serie B:n maalipörssin.

Venezia juhli sarjanousuaan kaupungille ominaiseen tyyliin: joukkue lipui veneellä kanavia pitkin kannattajien hurratessa heille.

Artikkeli jatkuu videon alla.

F⚽️⚽️TBALL ShIrTALIA

@FutbolShIrTALIA
Venezia Celebrations ⚫️🟠🟢
Serie🅰️ here they come

– Huikea fiilis totta kai. Pitkä duuni takana koko joukkueella ja saatiin lopulta kaivettua se nousu itsellemme. Mikä sen parempaa, sanoi Pohjanpalo torstaina maajoukkueen lehdistötilaisuudessa.

– Pari päivää meni seuran kanssa juhlimisessa ja oli huikeeta olla kaupungilla.

Valmentaja vaihtumassa? Pohjanpalo kommentoi tulevaisuuttaan Italiassa

Pohjanpalo viittasi tilaisuudessa italialaismedian uutisointiin Venezian valmentajatilanteesta. Päävalmentaja Paolo Vanoli on tiettävästi lähellä siirtoa Torinoon, joka on valmis maksamaan hänen miljoonan euron ulosostohintansa.

Korvaajaksi on huhuttu Frosinonen kanssa liigasta tippunutta Eusebio Di Francescoa. Pohjanpalo sanoi itsekin olevansa pelkästään lehtitietojen varassa.

– Ihan samalla lailla olen italialaisten lehtien varassa kuin tekin. Samat tiedot minullakin on. Huhuja on paljon ja meidän puheenjohtaja taisi [valmentajan] ulosostohinnan mainitakin.

– Varmasti asia ratkeaa tässä seuraavina päivinä. Totta kai toivoisin, että hän jatkaisi. Hän on kuitenkin huikea valmentaja ja oma pelaamiseni on toiminut hänen kanssaan erittäin hyvin.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Pohjanpalo juhlimassa Venezian nousun varmistuttua. Kuva: AOP

Pohjanpalo tiedostaa, että hän on kuuma nimi siirtomarkkinoilla tehtyään kahdella kaudella tuhoisaa jälkeä Veneziassa.

– Omakin tilanne on auki vielä. Toki, minulla on pitkä sopimus Venezian kanssa ja hyvin todennäköisesti myös jatkan Veneziassa, mutta futiksessa ei koskaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Mutta sanotaan ainakin näin, että hyvin todennäköisesti pelataan Serie A:ta ensi kaudella, sanoi Pohjanpalo omasta tilanteestaan.

– Viihdyn todella hyvin seurassa, edelliset kaudet ovat menneet todella hyvin ja olisi huikeata päästä pelaamaan Serie A:ta Venezian kanssa, mutta futiksessa kaikki aina muuttuu hyvin nopeasti.

– Se on automaattista, kun on kaksi tällaista kautta takana, niin varmasti kiinnostusta on myös muista seuroista. Nyt täytyy rauhassa katsoa, mikä se oikea vaihtoehto on.

– Se mitä Venezia on mulle antanut, sitä on aika vaikea saada mistään muualta. Se erityinen side, joka minulla on seuraan ja kaupunkiin, vaikuttaa myös omalla tavallaan päätökseen.

Pohjanpalo sanoi, että sarjanousun saavuttamatta jääminen ei olisi yksin ratkaissut hänen tulevaisuuttaan. Iso merkitys nousulla kuitenkin on. Serie A:n kokeminen Venezian kanssa olisi Pohjanpalolle erityinen asia.

– Turha lähteä kieltämään, että se ei olisi vaikuttanut päätökseen. Kuinka isolla tavalla… Sitä on vaikea sanoa.

– Mutta totta kai unelma oli päästä Serie A:han, ja nyt me saavutimme sen Venezian kanssa. Se oli huikea asia, ja se myös tietyllä tavalla vaikuttaa siihen (päätöksentekoon).

Pohjanpalo ja Joronen olivat vielä tiistaina sivussa, kun Huuhkajat hävisi Portugalin vieraana ystävyysottelussa 2-4. Venezian kaksikko on kuitenkin perjantaina maajoukkueen käytettävissä, kun Suomi kohtaa Skotlannin Glasgow’ssa.

Lega B

@Lega_B
"PO-PO-PO-POHJANPALOOOOOOOOOO" 👑

The best song in lockeroom 🗣

#SerieBKT 🔜 #SerieA

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!