Hollanti koki tiistaina melkoisen pettymyksen hävittyään EM-kisojen lohkovaiheen viimeisellä kierroksella Itävallalle 2-3.

Tappion myötä Hollanti jäi lohkossa kolmanneksi. Hollanti kohtaa neljännesvälierissä Romanian. Ottelu pelataan ensi viikon tiistaina.

Hollannin kapteeni Virgil van Dijk kritisoi joukkueensa peliesitystä Itävalta-ottelussa ja muistutti, että olisi itsekin voinut pelata huomattavasti paremmin.

– Ymmärrän täysin saamamme kritiikin. En ole tyhmä. Tiedän voivani pelata paremmin. Minun olisi pitänyt olla parempi ja teen sen eteen töitä. En pelannut parasta otteluani Itävaltaa vastaan. Joukkueen peli ei toiminut, mutta katson ensimmäisenä peiliin. Olisin voinut antaa itsestäni paljon enemmän. Kenties oletimme olevamme todellisuutta parempia. Itävalta-ottelu oli todella huono. Puhuimme sen jälkeen monista asioista joukkueen kesken ja nyt meidän on näytettävä se kentällä.

Van Dijk tiedostaa, että joukkueen kisaurakka päättyy nopeasti, jos peliesitykset eivät parane.

– Jos jatkamme samalla tavalla, ei meillä ole enää mitään jakoa tässä turnauksessa. Peliesityksen pitää muuttua täysin. Muutoin putoamme kisoista ja mietimme, mitä olisimme voineet tehdä paremmin.

LUE MYÖS