Argentiina voitti maailmanmestaruuden joulukuussa 2022. Argentiina voitti finaalissa Ranskan lopulta rangaistuspotkukilpailussa. 

Ranskan ykköstähti Kylian Mbappé on sittemmin sanonut pitävänsä EM-kisoja vaikeampana kilpailuna kuin MM-kisoja. Mbappén väite on herättänyt paljon puhetta etenkin Argentiinassa.

Myös Copa Américan taso on ajoittain herättänyt väheksyntää Euroopassa. 

Argentiinan A-maajoukkueen päävalmentaja Lionel Scaloni esitti mielenkiintoisen mielipiteen. Scaloni haluaisi nähdä eurooppalaisen maajoukkueen Copa Américassa.

– En usko, että kumpikaan turnaus on toista vaikeampi. EM-kisoissa on joitain todella hyviä välierävaiheeseen edenneitä maajoukkueita, joita vastaan olemme pelanneet positiivisin tuloksin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että me voittaisimme Euroopan mestaruuden. Tai voisimme voittaa sen, mutta mielestäni EM-kisojen ja Copa Américan taso on hyvin samanlainen.

– Haluaisin nähdä eurooppalaisen maajoukkueen osallistuvan Copa Américaan, jolloin he voisivat kokea, millaista on pelata tässä turnauksessa. Samalla tavalla olisi kiinnostavaa, jos eteläamerikkalainen maajoukkue pelaisi EM-kisoissa. Sellainen turnaus on kuitenkin jo olemassa ja sitä kutsutaan MM-kisoiksi.

Argentiina kohtaa Copa Américan välierissä Kanadan. Ottelun voittaja kohtaa finaalissa joko Uruguayn tai Kolumbian.

LUE MYÖS