Cristiano Ronaldon EM-lopputurnaus on ollut toistaiseksi melkoinen pettymys.

Ronaldo, 39, on pelannut käytännössä täydet minuutit turnauksessa, muttei ole onnistunut vielä maalinteossa.

Maanantaina Ronaldo epäonnistui jatko-ottelussa rangaistuspotkussa, kun Jan Oblak torjui konkarihyökkääjän yrityksen.

Portugali selvitti lopulta tiensä puolivälieriin voitettuaan Slovenian rangaistuspotkukilpailussa. Ronaldo nousi esiin lauottuaan rangaistuspotkukilpailussa ensimmäisenä ja onnistui ohittamaan Oblakin.

Portugalin päävalmentaja Roberto Martínez kehui Ronaldoa.

– Ronaldon ei pidä välittää näin paljon ja siksi kiitän häntä siitä, millainen persoona hän on. Ronaldo välittää niin paljon joukkueestaan. Olin varma, että Ronaldon piti olla rangaistuspotkukilpailun ensimmäinen vetäjä ja samalla näyttää meille tie voittoon. Olemme kaikki todella ylpeitä kapteenistamme. Pukukoppi on iloinen siitä, miten hän pelaa.

– Ronaldo antoi meille oppitunnin. Sinun on elettävä joka päivä niin kuin se olisi viimeinen. Sinulla on oltava todella korkeat standardit, etkä voi koskaan antaa periksi. Kohtaat vaikeita hetkiä jalkapallossa ja elämässä. Se, miten Ronaldo reagoi vastoinkäymiseen on todellinen esimerkki siitä, miten ylpeitä olemme hänestä.

LUE MYÖS