Saksa ja Espanja iskevät perjantaina yhteen EM-puolivälierässä. 

Ottelua on pidetty jopa moraalisena finaalina, sillä Saksa ja Espanja ovat olleet tähän mennessä kenties koko turnauksen kaksi parasta joukkuetta. Joukkueet ovat edenneet lähes näytöstyyliin puolivälierävaiheeseen.

Espanjan nopeat ja haastokykyiset laitahyökkääjät Lamine Yamal ja Nico Williams ovat varastaneet otsikot. Kaksikko on pitänyt vastustajiaan kuin pilkkanaan ja olleet samalla Espanjan ehdotonta parhaimmistoa.

Saksalaislegenda Rudi Völler kehui Yamalia ja Williamsia Bildin haastattelussa.

– On todella vaikuttavaa nähdä, miten he lähtevät haastamaan vastustajia 1v1-tilanteissa. Espanjalla on perinteisesti todella laadukkaita pelaajia ja tällä hetkellä he pelaavat loistavaa jalkapalloa. Nyt heillä on laidoillaan kaksi uskomattoman nopeaa pelaajaa, jotka sopivat Espanjan klassiseen pelitapaan. Se tekee heistä entistä vaarallisemman joukkueen, Völler muistutti.

Völler nosti esiin myös Saksan nopeat laitahyökkääjät.

– On hienoa tietää, että meilläkin on tuollaisia pelaajia. Emme voi aliarvioida Leroy Sanén, Maxi Beierin ja Chris Führichin kaltaisten pelaajien tärkeyttä. Tuolla kolmikolla on uskomattomasti nopeutta. He ovat äärimmäisen tärkeitä pelaajia päästessään kentälle. Tuollaisilla ominaisuuksilla voit aiheuttaa vahinkoa mille tahansa joukkueelle.

Saksan ja Espanjan välinen EM-puolivälierä potkaistaan käyntiin perjantaina klo 19.00.

LUE MYÖS