Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) on määrännyt Turkin puolustajalle Merih Demiralille kahden ottelun pelikiellon hänen tehtyä äärinationalistisen tervehdyksen miesten EM-kisoissa, kertoo BBC.

Demiral, 26, vastasi Turkin kummastakin osumasta 2-1-voitossa Itävaltaa vastaan neljännesvälierissä.

Toisen maalinsa jälkeen Demiral teki käsillään tervehdyksen, joka liittyy turkkilaiseen äärinationalistiseen Ulku Ocaklari -järjestöön, joka tunnetaan laajemmin nimellä Harmaat sudet.

Pelin jälkeen Demiral selitti, että se oli viaton ilmaus hänen kansallisylpeydestään ja että siinä ei ollut ”mitään piiloviestiä tai mitään sellaista”. Hän sanoi, että hänellä oli tuuletus mielessään jo ennen maalin tekemistä.

UEFA syytti häntä yleisten käyttäytymisperiaatteiden laiminlyönnistä, hyvän käytöksen perussääntöjen rikkomisesta, urheilutapahtumien käyttämisestä luonteeltaan epäurheilijamaiseen mielenilmaukseen ja jalkapallon huonoon maineeseen saattamisesta.

Pelikiellon myötä Demiral ei saa pelata lauantain puolivälierässä Hollantia vastaan tai sitä seuraavassa välierässä, jos Turkki menee jatkoon.

Turkin nuoriso- ja urheiluministeri Osman Askın Bak kuvaili Demiralin rangaistusta sosiaalisessa mediassa ”epäoikeudenmukaiseksi ja puolueelliseksi”.

Dr. Osman Aşkın Bak

@OA_BAK
UEFA'nın, hukukî hiçbir dayanağı olmayan, bütünüyle siyasi olduğuna inandığımız haksız ve yanlı kararını kınıyoruz.

Ülkemize ve millî futbolcumuz Merih Demiral'a uygulanan bu çifte standarda karşı hukukî yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz.

Futbolcularımıza inanıyoruz.…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS