Carl Jenkinson debytoi tiistaina Arsenalin virallisessa pelissä, kun laitapuolustaja pääsi kentälle 59.minuutin kohdalla Mestarien liigan ottelussa Udinesea vastaan. Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen seuraa tiiviisti Jenkinsonin kehittymistä.

– Me seuraamme häntä koko ajan ja pidämme myös yhteyttä. Mutta sovimme jo ennen Latvia-peliä, että annamme hänen keskittyä tässä vaiheessa seurajoukkueeseen. Tietysti Carl kiinnostaa meitä, on kiinnostanut jo pitkään. Valitsin hänet joukkueeseen jo ennen San Marino- ja Ruotsi -pelejä ja olisin valinnut myös Latviaan, Mixu sanoo Palloliiton sivuilla.

Jenkinson kuitenkin kieltäytyi Latvia-kutsusta vedoten seurakiireisiin. Mixu ymmärsi hyvin nuorukaisen päätöksen.

– Nyt hän taistelee peliajasta kovassa Arsenalissa ja ymmärrän hyvin, että hän haluaa keskittyä siihen täydellä teholla.

Suomen maajoukkueessa Jenkinson on pelannut alle 19- ja alle 21-vuotiaiden riveissä, mutta ei vielä A-maajoukkueessa. Näin ollen suomalais-englantilainen puolustaja voi vielä edustaa jatkossa joko Suomea tai Englantia A-maajoukkuetasolla.

//