Maajoukkuekapteeni Petri Pasasen edustama itävaltalaisseura Red Bull Salzburg on viikonlopun sarjaottelun alla hätää kärsimässä. Sunnuntaina edessä on kamppailu viime kauden mestaria Sturm Grazia vastaan, mutta puolet miehistöstä on sivussa.

Salzburgin ryhmä palasi europelistä kreikkalaisen Nikosian luota vatsatauti tuliaisena ja parhaillaan peräti kahdeksan pelaajaa on sairaalahoidossa. Tämän lisäksi joukkueen paras maalitykki Alan on viikonloppuna pelikiellossa ja kolme loukkaantuneena. Red Bull anoi Itävallan Bundesliigalta sunnuntaisen ottelun siirtoa, mutta pyyntö evättiin.

Pasanen palaamassa tositoimiin

Petri Pasanen sen sijaan on yksi valmentaja Ricardo Monizin valopilkuista, sillä suomalaispuolustaja on toipunut revähdyksestään oletettua nopeammin ja on mitä todennäköisimmin palaamassa tositoimiin jo Sturm Grazia vastaan viikonloppuna. Tieto varmastikin ilahduttaa myös Huuhkaja-luotsi Mixu Paatelaista, joka toivoo Pasasta täysikuntoisena mukaan syyskuun alun EM-karsintaotteluihin.

– Kyllä meillä kaikesta huolimatta vielä pelaajia löytyy. Ainahan voimme keksiä jotain. En aio vaivata päätäni miehistöongelmilla, sillä se tekee vain olon heikoksi, Moniz ilmoittaa.

Red Bull Salzburg on neljän pelatun sarjakierroksen jälkeen Itävallan liigan kärjessä kymmenellä pisteellä.

//