FC Schalke 04:n itävaltalaispuolustaja Christian Fuchs on vakuuttunut saksalaisryhmän jatkopaikasta Euroopan liigan lohkovaiheeseen, vaikka ensimmäinen osa-ottelu Helsingissä päättyi kotijoukkueen 2-0 voittoon. Optimismiaan Fuchs perustelee sunnuntaisella bundesliigapelillä.

Schalke päihitti vieraskentällä puolustajan ex-seuran Mainzin lukemin 4-2, vaikka oli tauolla kahden maalin tappioasemassa.

– Voitto oli meille erittäin tärkeä, sillä mikäli olisimme tauon jälkeen jatkaneet kuten ensimmäisellä puoliajalla, olisi piru ollut merrassa. Mutta nyt saimme valtavasti itseluottamusta. Olen täysin valuuttunut, että pääsemme HJK:ta vastaan jatkoon, Fuchs kertoi Eurosportille.

//

Fuchs vapautuu pelikiellosta

Fuchs puuttui Schalken kokoonpanosta ensimmäisessä HJK-kohtaamisessa, sillä laitapakki istui vuonna 2006 saamaansa viiden ottelun mittaista pelikieltoa. Fuchs oli elokuussa 2006 itävaltalaisen SV Mattersburgin riveissä ottanut yhteen puolalaisen Wisla Krakovan pelaajan kanssa ja saanut punaisen kortin. Pitkä viiden mittelön mittainen pelikielto rapsahti, kun erotuomari kirjasi otteluraporttiin Fuchsin sylkäisseen vastustajaa. Pelaaja kieltää tällaista tapahtuneen.

Fuchs noussee torstaina HJK:ta vastaan suoraan Schalken avaukseen, jossa näillä näkymin nähtäneen myös Helsingistä puuttunut tähtihyökkääjä Raul. Schalke on virallisilla nettisivuillaan julistanut espanjalaisen jäävän seuraan.

Vielä tosin on muutama päivä aikaa helsinkiläisten kohtaamiseen, joten tilanteet saattavat muuttua nopeastikin.

//