Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus käsitteli kokouksessaan maanantaina (15.8.) Tampere United ry:n pyynnöstä seuran mahdollisuutta pelata Veikkausliigassa kaudella 2012, tiedottaa Palloliiton sivut. Liittohallitus katsoi, että Tampere United ry ei voi hakea liigalisenssiä kaudelle 2012, koska liigalisenssimääräysten 3.1 -kohdan mukaan lisenssin hakijana voi olla jäsenseura, joka urheilullisen menestyksen perusteella on oikeutettu osallistumaan liigaan.

Tampere Unitedilla ei ole tällaista urheilullista menestystä kaudelta 2011, koska Tampere Unitedin liigalisenssi 2011 peruutettiin taloudellisten kriteerien perusteella. Lisäksi Tampere United suljettiin kaudeksi 2011 Palloliiton alaisista kilpailuista. Liittohallituksen varapuheenjohtaja Markku Lehtola ei osallistunut päätöksentekoon esteellisyyden vuoksi.

//