Demba Savage on ollut FC Hongan maaliahnein pelaaja tällä kaudella. Savage on paukuttanut 13 maalia 23 liigapelissä jättäen selkeästi taakse joukkueen toiseksi tehokkaimman Dudun, jonka vyöllä on seitsemän osumaa.

SuomiFutis.com-sivusto haastatteli Savagea ja otti selvää miehen nykyvireen taustoista. Kysyimme myös Savagen ulkomaan virityksistä ja tulevaisuudesta.

Sinulla on ollut todella hyvä liigakausi. Mitä mieltä itse olet esityksistäsi?

Olen todella, todella tyytyväinen ja iloinen. Olen tehnyt hienoa työtä tällä kaudella ja itsevarmuuteni on kasvanut kohisten.

Olet ollut paras maalintekijä Hongassa. Oliko tämä yllätys sinulle?

Talvikaudella harjoituksissa minulle tarjottiin piilokärjen paikkaa ja valmentaja uskoi minuun. Hän sanoi, että pystyt tekemään maaleja pelissä kuin pelissä. Sillä tavalla sitten sain piilokärjen paikan ja maalit kaudella eivät ehkä olleet kovin suuri yllätys.

Olit aiemmin keskikentällä, mutta nyt sinulle on annettu varsin hyökkäävä rooli. Onko uusi pelipaikka sopinut sinulle hyvin?

Kyllä. En ole pelannut piilokärkenä pitkään aikaan, olen ollut vasemmalla laidalla, oikealla laidalla ja monissa paikoissa, mutta piilokärkenä en pitkään aikaan. Se vaatii totuttelua, mutta minusta tämä paikka keskellä on sopinut minulle erittäin hyvin.

//
Onko FC Honka kehittänyt sinua pelaajana?

Äärimmäisen paljon. Ennen muuta mitä tulee itsevarmuuteeni, Hongan vaikutus on ollut valtavan suuri.

Aiotko pysyä Suomessa vielä ensi vuonnakin?

Kyllä. Minulla on kaksivuotinen sopimus Hongan kanssa ja aion pitää kiinni siitä.

On ollut joitakin huhuja siitä, että ulkomaiset joukkueet olisivat kiinnostuneita palveluksistasi. Onko näissä huhuissa mitään perää?

Ne ovat vain huhuja. Totta kai jotain kyselyitä aina on, mutta ei mitään virallista tai konkreettista.

Mitä mieltä olet Hongan mahdollisuuksista loppukaudella? Uskotko joukkueen pystyvän vielä haastamaan mitalisijoja?

Parissa viime pelissä on mennyt todella hyvin. Vielä ei tiedä kuinka tämä kausi tulee päättymään, mutta sen voin luvata, että me tulemme taistelemaan kovaa. Me emme ikinä anna periksi.

//