Taistelu ensi kauden Veikkausliigan paikasta käy kiivaana Ykkösessä. FC Lahti on tällä hetkellä sarjan kärjessä, vaikka se hävisikin FC Viikingeille edellisessä mittelössä.

Panokset ovat kovat viimeisille kierroksille asti, sillä PK-35 Vantaa hiillostaa FC Lahtea ainoastaan kolmen pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

SuomiFutis.com-sivusto jututti lahtelaisten päävalmentaja Tommi Kautosta ja selvitti FC Lahden tilannetta Veikkausliiganousun tiimoilla.

Kautta on jäljellä vielä muutama ottelu ja FC Lahdella lienee Ykkösen voitto tähtäimessä. Millä mestaruus varmistetaan Lahdelle?

Voittamalla loput pelit!

Mikäli nousua Veikkausliigaan ei tapahtuisi ensi kaudeksi, olisiko tämä iso isku joukkueelle henkisesti tai taloudellisesti?

Olisi se tietysti iso pettymys. Meillä on tavoitteena nousu. Me yritämme jo valmistautua ensi kauteen rakentamalla joukkuetta, mutta tässä vaiheessa tietysti olosuhteiden pakosta suunnitelmat vielä elävät ja meillä on A ja B vaihtoehdot. A on tietenkin nousu liigaan, jota odotamme, mutta myös se mahdollisuus on otettava huomioon, että emme nouse. Tämä olisi iso isku, mutta ei seura siihen lopeta toimintaansa.

Mikäli Veikkausliigaan paluu onnistuu, minkälaiset päämäämäärät asettaisit vuodelle 2012?

Kilpailukykyisen joukkueen rakentaminen. Mitään ei voida vielä lyödä lukkoon ennen kuin kausi on ohi, mutta pärjääminen liigassa vaatii hyvää joukkuetta ja siihen tässä pyrimme.

//

Mainitsittekin jo joukkueen rakentamisen. Jos liigapaikka tulee, onko edustusjoukkueeseen tulossa mitään merkittäviä muutoksia?

Varmasti jotain muutoksia tulee. Tarkoituksena on kuitenkin se, että pidetään joukkueen perusrunko samanlaisena kuin se on nykyisin, eli mitään radikaaleja muutoksia ei ole tulossa.

Miten koet jalkapallon Ykkösen tason nykyisin? Sarja on ollut kärjen osalta erittäin tasainen tänä vuonna.

Erittäin kova. Yksi vain nousee ja neljä putoaa. Jos oikein muistan, niin kuusi joukkuetta asetti nousun liigaan tavoitteeksi ennen kautta ja se on kyllä näkynyt tänä vuonna. On täytynyt todeta, että helpolla ei ole voittoja tullut.

Ykkösessä on nyt ollut melko pitkä tauko. Miten Lahti on käyttänyt tämän ajan hyväksi?

Harjoittelemalla perusjuttuja, ei mitään erityistä.

//