Hyökkääjä Teemu Pukin debyytti Bundesliigassa on suoritettu. SuomiFutis.com-sivusto otti ensiesiintymisen jälkeen yhteyttä Gelsenkircheniin ja selvitti FC Schalken mediapäällikkö Thomas Spiegeliltä muun muassa, miksi tuore suomalaishankinta on niin suosittu seuran kannattajien keskuudessa. Lue mielenkiintoista taustatietoa oheisesta haastattelusta!

Millaisia reaktioita Teemu Pukin sunnuntainen debyytti aiheutti Schalken kannattajien keskuudessa?

Fanit ilahtuivat siitä. Jo ennen ottelua joukkue-esittelyssä Pukki keräsi kaikista suurimmat aplodit – samanlaiset, jollaiset on totuttu näkemään Raulin esittelyn yhteydessä. Kun Teemu sitten meni vetämään lämpöä, alkoivat nuo rajut taputukset uudestaan.

Miksi Pukki on niin suosittu Schalke-fanien keskuudessa?

Kannattajamme arvostavat hyviä pelaajia. Pukki kiinnosti fanejamme jo ensimmäisen HJK-pelin jälkeen. Meiltä kyseltiin jo tuolloin, että emmekö voisi hankkia häntä Gelsenkircheniin. Teemu on myös olemukseltaan erittäin ystävällisen näköinen vaaleine hiuksineen.

Teemun sukunimi on sellainen, että se jää helposti soimaan saksalaisen suuhun. Lempinimiin laitamme täällä mielellämme aina i-kirjaimen loppuun ja Pukki-nimeen sitä ei tarvitse sinne erikseen ripustaa. Moni fani on myös naureskellut, että heillä oli nuorempana Pukki-merkkinen polkupyörä.

Eikö normaalisti pelaajaa, joka melkein pudottaa oman seuran Euroopan liigasta, ennemmin vihata kuin ihailla?

Me toki pääsimme otteluparista HJK:ta vastaan jatkoon. Mutta vaikka tiemme eurokentillä olisi tuolloin päättynyt, olisivat fanimme osanneet silti arvostaa Pukin hienoa suoritusta. Schalkella on positiiviset kannattajat.

Kannattajienne keskuudessa on väläytelty jopa, että Pukissa olisi kulttiainesta?

Sen kyllä huomaa, että faneilla on isot odotuksen Pukin suhteen. Ei siis sellaisia, että hänestä hetkessä tulisi meille joku sateentekijä. Kannattajat kuitenkin näkevät hänessä valtavasti potentiaalia. Meillä on nuori joukkue, jolta odotetaan positiivisia asioita tulevaisuudessa.

Oliko HJK:n ensimmäisen osaottelun 2-0 voitto shokki Schalkelle?

En nyt sanoisi shokki, sillä emme me ketään lähde etukäteen aliarvioimaan. Yllätys tuo tulos toki oli ennen kaikkea HJK:n useiden lisämaalipaikkojen takia. Hehän olisivat voineet ampua enemmänkin osumia. HJK pelasi ihailtavan modernia jalkapalloa.

Kyllähän me matkustimme Helsinkiin vähintään tasapeli tai niukka voitto mielessämme. Tuosta kokemuksesta otimme kuitenkin opiksemme. Valmentaja Ralf Rangnick painotti viime viikolla vieraspelissä Steaua Bukarestia vastaan, että sama kuin Helsingissä ei enää saa toistua.

//