Suomen A-maajoukkueen ex-pelaaja Teemu Tainio on seurajoukkueensa New York Red Bullsin kanssa kovan paikan edessä. Energiajuomajätti on jäämässä Pohjois-Amerikan MLS-liigan pudotuspelien ulkopuolelle ellei se saa katkaistua voitotonta putkea.

New York Red Bulls pelasi viimeksi jo kolmannen peräkkäisen tasapelin, mutta voitoton putki käsittää jo kahdeksan matsia. Pudotuspelien karsintapaikka on kuitenkin käytännössä ainoastaan kolmen pisteen päässä. Tainio tiedostaa tilanteen: kurssi on nyt käännettävä voitolliseksi ja alkaen illan Dallas-pelistä.

”Meidän täytyy aloittaa pisteiden haaliminen”

– Kaikki on mahdollista, alkaen Dallasista. Meidän täytyy voittaa. Jokainen peli on nyt kuin cupin loppuottelu. Meidän täytyy aloittaa pisteiden haaliminen. Dallas on hyvä, varsinkin kotona. Se tulee olemaan kovaa, mutta me tarvitsemme nyt pisteitä. Se on vain tosiasia, Tainio sanoo New York Postille.

Tainion valmentaja Hans Backe kuvailee suomalaista tärkeäksi lenkiksi joukkueessa. Tainion monipuolisuus on nyt se ase, jota energiajuomajätti tarvitsee.

– Hän on kaveri, joka voi rauhoittaa syöttöpeliä. Hänellä ei ole koskaan kiire pelissä. Hän voi pitää palloa, hän voi mennä laitaan, hän voi hidastaa peliä, kun on tarve. Kokemuksensa ansiosta hän on erittäin tärkeä pelaaja meille, Backe kehuu Tainiota.

//